5 sugestii despre cum să îţi hrăneşti bebeluşul în călătorie

Probabil că ai transformat rutina de hrănire acasă în artă deja. Ştii exact cât timp să încălzeşti biberonul, ai borcănelele cu mâncare pentru bebeluşi organizate frumos şi mai ai şi un scaun înalt la îndemână care să te ajute să hrăneşti micuţul fără probleme.

Călătoria poate schimba totul!

Plecarea în călătorie cu bebeluşul tău, poate transforma orice masă a micuţului într-o sarcină dezordonată şi dificilă. Iată cinci căi de a o transforma într-o bătaie de cap un pic mai mică.

1. Exersează servirea la temperatura camerei

Sunt şanse mari să nu ai mereu acces la un cuptor cu microunde atunci când călătoreşti cu bebeluşul tău. Dacă cel mic este obişnuit să mănânce hrană pentru bebeluşi încălzită, ar fi bine să începi să introduci în rutina sa, înainte de călătorie, mese la temperatura camerei pentru a se obişnui cu această temperatură şi să nu respingă mâncarea neaşteptat de rece în ziua călătoriei.

2. Fii la curent cu regulile de securitate

Dacă plănuieşti corect, nu durează o veşnicie să treci de coada de la controlul de securitate din aeroport cu mâncarea pentru bebeluşi. Mâncarea pentru bebeluşi şi laptele praf, laptele de sân şi sucul sunt toate excepţii de la regulile impuse de instituţiile de reglementare a transporturilor, care spun că lichidele şi gelurile luate de pasageri în avion trebuie să fie în recipiente mai mici de 100ml.

Nu se cere nici să împachetezi hrana pentru bebeluşi într-o pungă transparentă cu fermoar. Cu toate acestea, ar fi indicat să împachetezi hrana pentru bebeluşi pe care o iei la bord într-un loc accesibil, deoarece ofiţerii pot solicita să o inspecteze.

3. Renunţă la sticlă

Hrana pentru bebeluşi făcută în casă pot face mai uşoară calătoria cu micuţul tău, pentru că nu trebuie să îţi mai faci griji pentru borcanele de sticlă care contribuie la greutatea suplimentară, sau mai rău, care ţi se sparg în geantă. Congelează piureurile în tăviţe pentru cuburi de gheaţă şi apoi pune câteva cuburi îngheţate într-un recipient de plastic rezistent. Câteva ore mai târziu, iată! Hrana pentru bebeluşi va fi dezgheţată şi gata de a fi mâncată.

4. Alege minimalismul

Dacă gândul că trebuie să contorizezi (şi, mai târziu să speli!) o grămadă de recipiente te înspăimântă, alege varianta de mâncare pentru bebeluşi portabilă, care vine ambalată natural, cum sunt avocado sau cartofii dulci pre-copţi. Ambele sunt variante hrănitoare pentru masa bebeluşului şi le poţi pasa şi servi chiar din coajă. Doar să pui în bagaj o lingură (sau ia una de plastic dintr-o benzinărie sau din aeroport).

5. Pregăteşte-te pentru dezordine

Drumurile cu gropi, porniri şi opriri neaşteptate, turbulenţele din avion, pot face ca mâncarea pentru bebeluşi să se verse neaşteptat, aşa că asigură-te că ai în pachet suficiente baveţele, prosopele de bucătărie şi şerveţele umede.

De cele mai multe ori, este greu să respecţi programul atunci când călătoreşti cu cel mic, însă încearcă să îl hrăneşti cam la aceleaşi ore la care îl hrăneşti acasă. Un copilaş bine-hrănit este un copilaş fericit - şi cu cât sunt mai puţine crize şi plânsete în timpul călătoriei, cu atât mai bine pentru toată lumea!

Consimțământ Cookie-uri