Sfaturi și mituri despre alăptare

Informații contradictorii Eşti probabil bombardată cu informaţii despre alăptatul la sân - unele bune (este cel mai bun început pentru bebeluşul tău şi cea mai uşoară metodă, de asemenea), altele puţin cam îngrijorătoare (alăptatul poate fi dureros – dar doar până ce mameloanele se desensibilizează), iar altele cu adevărat false (femeile cu sâni mici nu pot alăpta). Nu lăsa ca zvonurile să te influenţeze. 

ADEVĂRURI SIMPLE - Probabil că în ultimele luni ai auzit multe despre alăptat - de la alte mame nerăbdătoare să-ţi împărtăşească părerile şi experienţele. Dacă ești în perioada de adaptare la noua ta viață alături de bebeluș, aceste sfaturi bine intenționate te pot deruta. Este adevărat că nu toate mamele pot alăpta, iar pentru unele este mai uşor decât pentru altele. Nu renunţa, însă, să-ţi alăptezi copilul din cauza informaţiilor care te induc în eroare. Iată câteva date reale care înlocuiesc ficţiunea:  • Ce se spune: o femeie cu sânii mici nu poate alăpta. Adevărul: în realitate dimensiunea nu contează atunci când este vorba de alăptat.  • Ce se spune: dacă mama (sau sora) ta nu au putut alăpta, nici tu nu poţi. Adevărul: ponderea femeilor care nu pot alăpta cu adevărat este mai puţin de o femeie dintr-o mie, iar genetica nu are nimic de-a face cu aceasta. Majoritatea problemelor legate de alăptat apar atunci când femeile nu primesc suficient sprijin sau instruire în primele săptămâni, care sunt esenţiale. • Ce se spune: alăptatul este întotdeauna dureros. Adevărul: este adevărat că alăptatul poate provoca o stare de disconfort în primele două săptămâni. Însă în timp, mameloanele îşi pierd sensibilitatea şi se obişnuiesc cu noua lor îndeletnicire. Totuși, în anumite zile este posibil ca sânii să devină umflaţi şi dureroşi deoarece atunci se produce laptele. Însă există foarte multe metode de a depăşi aceste disconforturi, aşadar merită să mergi mai departe. Atâta timp cât bebeluşul suge cum trebuie şi dacă ai oferit puţin timp sânilor tăi să se adapteze, lucrurile devin dintr-o dată mai bune, iar hrănitul bebeluşului se transformă într-un obicei şi o bucurie pentru amândoi.  • Ce se spune: trebuie să-ţi întăreşti mameloanele înainte de a alăpta. Adevărul: Deşi masarea mameloanelor te poate ajuta să te obişnuieşti cu ideea, pregătirea lor este necesară doar dacă ai mameloanele retrase spre interior. Ar trebui să discuţi cu doctorul tău în cazul în care te preocupă ceva. Cea mai bună modalitate de a te pregăti este să aştepţi momentul de apropiere dintre tine şi bebeluş. Încearcă să îţi aminteşti toate sfaturile bune pe care le primeşti de la mamele cu experienţă şi lasă deoparte lucrurile negative pe care s-ar putea să le auzi. Dacă îţi propui să alăptezi sau te gândeşti la această posibilitate, programează-ţi mintea astfel încât să acorde alăptatului o şansă atunci când soseşte momentul.

Vrei mai multe sfaturi de la experții în dezvoltarea bebelușului, plus promoții create special pentru tine? Intră în Pampers.ro Club și fii întotdeauna la curent cu noutățile

cta-signup-orange
Consimțământ Cookie-uri