Dulăpiorul de medicamente pentru cei mici

Acum că aveţi un bebeluş în casă, dulăpiorul de medicamente trebuie să conţină mai mult decât un fixativ şi o apă de gură. Află care sunt medicamentele esenţiale pe care trebuie să le ai la îndemâna mereu.

Chiar dacă bebeluşul tău e sănătos sau genul bolnăvicios, cabinetul de medicamente va deveni probabil cea mai accesată resursă de tine ca părinte. Una dintre regulile de aur în siguranţa celor mici este să ţii dulăpiorul încuiat pentru ca cei mici să nu înghită ceva ce nu ar trebui. Iată ce trebuie să ai în casă pentru a-ţi menţine bebeluşul în siguranţă.

Medicamente esenţiale În majoritatea timpului, vei trata uşoare lovituri şi zgârieturi, aşa că asigură-te că ai unguent cu antibiotic, pensete şi tifon. Loţiunea cu calamină este o idee bună pentru tratarea erupţiilor cutanate şi a înţepăturilor de insecte. Alte elemente obligatorii de avut la îndemână sunt pungi cu gheaţă şi un set de plasturi şi bandaje de diferite forme şi mărimi (inclusiv unele cu un design atractiv cu supereroi!).

In caz de temperatură, ai nevoie de paracetamol şi ibuprofen, deşi ar fi ideal să îţi consulţi medicul de familie înainte să administrezi astfel de pastile bebeluşului tău. Este bine să ai şi săruri pentru rehidratare cu administrare orală pentru a evita dezhidratarea copilului atunci când suferă de diaree sau când vomită. Siropul de tuse era până de curând nelipsit din dulăpiorul de medicamente, însă experţii nu mai recomandă folosirea acestuia la copii foarte mici (studiile arată că acesta nu ajută cu adevărat şi expune bebeluşul la efectele secundare). Ai grijă să urmăreşti data de expirare de pe ambalaj şi să cumperi medicamente noi când este cazul.

Dacă bebeluşul tău ia vitamine, vei vrea să le ai şi pe acestea în dulăpiorul de medicamente, alături de termometrul rectal pentru măsurarea temperaturii. Ţine numerele de telefon de urgenţă pe uşă, în interiorul dulăpiorului de medicamente, şi memorează-le şi în telefonul mobil. Poţi să notezi greutatea bebeluşului tău şi să o actualizezi regulat, pentru a o avea la îndemână, tu sau dădaca, dacă este solicitată in cadrul acelor telefoane de urgenţă.

Consimțământ Cookie-uri