5 Ponturi pentru un spaţiu de dormit inteligent pentru bebeluşul tău

Pe lângă alimentaţia sănătoasă, somnul bebeluşului tău este crucial pentru o dezvoltare sănătoasă. Ca proaspătă mămică, probabil că deja ai decorat camera bebeluşului tău pentru a-i stimula mintea şi a-i oferi un loc de joacă sigur, însă mediul potrivit poate contribui şi la confortul său, ba chiar poate încuraja un somn mai odihnitor, mai profund.

Încearcă aceste soluţii în camera bebeluşului tău pentru a-i oferi odihna necesară pe parcursul nopţii.

1. Verifică temperatura

Într-o cameră în care este prea cald nu se poate dormi confortabil, prin urmare nici un bebeluş nu poate face asta. Totuşi, asigură-te că aerul condiţionat nu bate prea tare (mai bine deschide fereastra dacă vremea este moderată).

Dacă ai termostat, setează temperatura la 18-21 grade Celsius.

2. Îmbrăcămintea adecvată

Dacă este îmbrăcat prea gros pe timpul nopţii, bebeluşul poate transpira şi deveni irascibil. Când îi alegi pijămăluţele, nu uita că, de obicei, bebeluşii au nevoie de numai un strat de hăinuţe în plus faţă de adulţi. O cămăşuţă de noapte pe sub un sac de dormit din bumbac este suficientă pentru majoritatea tipurilor de climat.

3. Gândeşte-te la podea

Un covor moale sau o mochetă pe toată suprafaţa camerei va ajuta la încălzirea camerei şi la crearea unui spaţiu de joacă frumos pe podea. Covoarele şi carpetele contribuie totodată la amortizarea zgomotelor, creând astfel un spaţiu de dormit liniştit.

4. Împiedică lumina să intre

Ia în calcul să montezi obloane sau jaluzele pentru a împiedica lumina din zorii zilei să intre. Instalând abajururi la lămpile din camera nou-născutului poţi crea o atmosferă liniştitoare. Redu din intensitatea luminilor când pregăteşti bebeluşul de somnic, continuând să o reduci treptat pe măsură ce se apropie ora de culcare.

5. Măreşte volumul

Nu tuturor bebeluşilor le place să doarmă într-un spaţiu liniştit. Te poţi gândi să mai adaugi zgomot alb, printr-un dispozitiv special, un CD cu sunete din natură sau radio.

Unii bebeluşi dorm mai bine dacă este pornită maşina de spălat sau aspiratorul, aşa că nu ezita să îţi îndeplineşti rutina de treburi prin casă atunci când cel mic trage un pui de somn sau când doarme noaptea.

Nu ai nevoie de cearşafuri scumpe sau articole de lux în camera nou-născutului pentru a crea un paradis confortabil pentru somn. Pur şi simplu concentrează-te pe lucrurile de bază, urmează indiciile bebeluşului tău, şi cu siguranţă cel mic va avea parte de vise plăcute.

Consimțământ Cookie-uri