Patru sfaturi pentru a descifra plânsetele micuțului tău

Odată ce noul tău copilaș se liniștește în pătuț pentru noapte, poți porni interfonul pentru bebeluși și (în sfârșit) să te aşezi și tu în pat – evident, până începe iar să plângă!

Când începe plânsul din timpul nopții, te trezești din nou, încercând să înțelegi așa somnoroasă cum ești ce înseamnă plânsul micuțului tău. Nu te îngrijora dacă te simți confuză, deoarece descifrarea scâncetelor celui mic – și a chiotelor! – necesită puțin antrenament. Citește mai departe pentru patru indicii despre ce înseamnă plânsetele sale și sfaturi pentru ce să faci atunci când auzi plânsul începând.

Sfat 1 pentru plânsul micuțului: Nu te panica!

Este firesc și de așteptat ca micuțul tău să plângă – nou-născuții pot urla până la câteva ore pe zi! Încearcă să nu iei lacrimile sale personal. Plânsul este singurul mod în care cel mic poate comunica cu tine. Totuși, dacă micuțul tău are vârsta sub patru luni, plânsul său peste noapte înseamnă că vrea să fie hrănit.

Sfat 2 pentru plânsul micuțului: Zgomotul este normal

Pentru că micuții au o stare de somn activ (REM) mai mare, nu vor intra în prea multe perioade de somn profund. Micuțul tău s-ar putea să facă tot felul de zgomote în timpul acestei perioade (scâncete, un țipăt, puțin plânset) și s-ar putea chiar să se trezească din cauza acestora. Când îl auzi chiuind prin interfon, așteaptă câteva minute până să mergi la el, deoarece s-ar putea să adoarmă la loc de unul singur.

Sfat 3 pentru plânsul micuțului: Fii atentă!

Cu ceva exeriență, o proaspătă-mămică poate adesea distinge un plânset care sugerează foamea de unul care înseamnă „sunt supărat!” sau „mă simt inconfortabil.”

Un plânset care sugerează foamea este adesea scurt și în cheie joasă, crescând și coborând tonalitatea de-a lungul timpului. Un plânset care sugerează disconfortul poate fi puternic și ascuțit (s-ar putea să aibă scutecul plin, dureri din cauza gazelor, sau hăinuțele s-ar putea să îl irite sau să-l înţepe într-un fel).

Sfat 4 pentru plânsul micuțului: Nu te grăbi!h2> Plânsetul brusc peste noapte este adesea doar un chiuit independent, fără legătură cu foamea sau un scutec umed. Așteaptă câteva minute înainte să mergi în camera micuțului, deoarece plânsetul său s-ar putea să fie doar o modalitate de a se descărca. Plânsetele pot fi de asemenea și pentru confort, ca mod de a se liniști pentru noaptea care urmează.

Dacă nu plânge tare, amână mersul până la micuțul tău.

Nicio mămică nu vrea să-și audă puiuțul plângând, dar să descoperi cu adevărat ce înseamnă lacrimile de peste noapte poate fi un mod excelent de a liniști o proaspătă-mămică. În curând, micuțul tău va dormi de-a lungul nopții fără să scoată un sunet și s-ar putea să fii tentată să te grăbești în camera sa pentru a vedea de ce este atât de liniștit.


Consimțământ Cookie-uri