Cum să activăm tăticii – Legătura cu noul-născut

Proaspeții tătici și bebelușii lor au o legătură specială. Învață cum să construiești o legătură strânsă cu micuțul tău în primele lui săptămâni de viața, atât de importante.

Citește cum să întărești legătura dintre tătic și nou-născut Chemare pentru toți proaspeții tătici! Dacă nu știi prea bine cum să începi relația cu bebelușul tău nou-născut, află că nu ești singurul. În timp ce unii părinți se conectează cu micuții lor din prima clipă, este destul de comun faptul că unii părinți (atât mame cât și tați) se simt puțin nesiguri în ceea ce privește apropierea de cel mic.

Însă crearea legăturilor este foarte importantă. Indiferent care vor fi efectele pe termen lung, știm sigur că o relație puternică și sănătoasă va îmbunătăți dezvoltarea micuțului tău, asigurându-i un sentiment de siguranță și încredere în sine. Mai mult, poți începe construirea acestor legături îndată cum vel mic a sosit pe lume. Este ceva ce poți face în timpul rutinei zilnice. Iată cum:

Ține-l în brațe Îl iubești pe cel mic, iar el va iubi să se afle în brațele tale. Proaspeții tătici ar trebui să îi țină în brațe pe cei mici, să îi legene și să îi țină aproape de pielea lor pentru o legătură mai puternică

Masează-l Un masaj simplu îl ajută pe cel mic să se relaxeze și să adoarmă. Cheia este să îi oferi un masaj foarte blând. Poate te va încânta să urmezi cursuri de masaj pentru nou-născuți sau să te informezi despre aceste tehnici.

Comunică Micuțul tău se poate să nu înțeleagă ce îi spui, dar asta nu înseamnă că nu îi place să asculte sunetul vocii tale. Indiferent dacă citești, cânți sau îi vorbești celui mic, îi vei stimula simțurile și vei crea o legătură mai puternică între voi doi.

Fă-i băiță Îmbăiatul noului născut vă va ajuta pe amândoi să vă relaxați după o zi agitată și îl va pregăi pentru un somn liniștit peste noapte.

Ține-l în brațe Când vrei să fii în preajma micuțului tău dar nu îl poți ține în brațe (poate că scrii la calculator sau îi împătureși hăinuțele) îl poți pune într-un ham. Astfel îi vei asigura o poziție confortabilă aproape de pieptul tău – asigură-te doar că spatele și gâtul îi sunt corect susținute.

Consimțământ Cookie-uri