Alternative pentru naștere

Fii deschisă! Bebelușii urmează foarte rar regulile când vine vorba de intrarea lor triumfală în această lume, și nu de puține ori s-a întâmplat ca cele mai amănunțite planuri să trebuiască abandonate în mijlocul travaliului. Orișicum, stabilește în planul de naștere care sunt preferințele tale și scrie-le, dar nu te încrâncena să iasă totul conform planului. Informația înseamnă putere, mai ales atunci când vine vorba de naștere. Așa că fă o listă cu toate opțiunile pe care le ai (cum ar fi anestezierea durerii, instrumentele și pozițiile de naștere etc) și alege și variante de rezervă, varianta b și varianta c. Apoi intră în travaliu cu mintea deschisă, pregătită pentru orice eventualitate, știind că orice s-ar întâmpla, cineva va avea foarte bine grijă de tine și de bebelușul tău.

FII DESCHISĂ Indiferent că alegi să naști acasă, în apă, sau că optezi să mergi la spital, ceea ce contează este să fii pregătită pentru orice neprevăzut în ziua cea mare. Este important să ai preferințe și sentimente referitor la modul în care vrei să naști, însă nimeni nu poate ști dinainte ce se va întâmpla de fapt odată început travaliul. Simplist spus, sentimentele tale se pot schimba dramatic odată ce lucrurile se pun în mișcare. De exemplu, se poate să adori ideea de a da naștere în liniște acasă și să fi pregătit totul până la culoarea prosoapelor, numai ca să constați în mijlocul contracțiilor că deodată nu suporți gândul să îți bagi nici măcar vârful piciorului în cada pentru naștere! Trebuie să fii pregătită și pentru neprevăzut: travaliul tău ar putea fi unul foarte scurt, iar micuțul tău ar putea să se nască înainte să ai timp să îți despachetezi geanta. Sau s-ar putea ca travaliul tău să fie atât de lent, încât să fii trimisă acasă de mai multe ori până să îți fie indusă nașterea. Ar putea fi nevoie de monitorizare pentru bebeluș, sau se poate ca micuțul să aibă nevoie de puțin ajutor ca să se nască. Sau poți descoperi că oricât de mult ai fi vrut să eviți anestezia, pur și simplu durerea este de nesuportat. Probabil că vor exista răsturnări de situație în ziua cea mare pe care pur și simplu nu le poți anticipa. Așa că fii deschisă pe tot parcursul procesului.

FII CONȘTIENTĂ DE OPȚIUNILE TALE Cea mai bună pregătire pe care o poți face pentru naștere este să afli cât mai multe despre diversele opțiuni pe care le ai la dipoziție. Familiarizează-te și înțelege toate metodele diverse de anestezie pe care le ai la dispoziție - cursurile tale de pregătire pentru naștere vor dezbate pe larg acest subiect. Află care sunt numeroasele și diversele poziții de travaliu și naștere și exersează-le acasă. Chiar nu ai cum să ghicești ce se va dovedi eficient în ziua respectivă, așa că împacă-te cu ideea că ar putea fi nevoie de ghemuieli, stat în patru labe, stat în picioare sau pe spate rezemată de partenerul tău. Când vine momentul, fii gata să improvizezi: ascultă-ți organismul și recomandările moașei. Distrează-te testând gadget-urile oferite în sala de nașteri: mingi, scăunele sau fotolii tip puf pentru naștere. Nu elimina nicio posibilitate, însă în același timp fă-ți cunoscute încă de la început dorințele. Și nu uita, chiar dacă nu toate lucrurile ies așa cum ai plănuit, indiferent de ce se întâmplă, la final vei avea parte de cel mai minunat sentiment imaginabil: îți vei ține în brațe pentru prima dată bebelușul.

Consimțământ Cookie-uri