Nașterea și simptomele travaliului. Cred că a venit vremea să nasc

Urmează să ai un bebeluș? Iată ce trebuie să ştii despre membrane rupte și sângerări; cum să faci diferența între travaliul adevărat și cel fals; și când să chemi medicul. Pe măsură ce se apropie ziua cea mare, ai putea să te întrebi dacă vei ști să recunoști simptomele travaliului. Nu îți face griji: Corpul unei femei aproape întotdeauna îi dă acesteia semnalele de care are nevoie și înțelepciunea interioară să le recunoască. Iată la ce trebuie să fii atentă:

Indicii că travaliul va începe curând

Începutul travaliului: Contracțiile

Travaliu adevărat sau alarmă falsă?

Pune mâna pe telefon

Indicii că travaliul va începe curând

Există două indicii principale că urmează travaliul peste o zi-două.

  1. Ruptura membranelor (sacul amniotic). Probabil că ai mai auzit despre acest fenomen sub numele de ”s-a rupt apa”. Cantitatea de lichid amniotic limpede care scapă din sac și curge prin vagin diferă de la femeie la femeie. În unele cazuri, sunt doar câteva picături, iar în altele poate fi o cantitate mai mare. Surprinzător, această etapă premergătoare travaliului este primul simptom la mai puțin de 25% dintre femei; este posibil chiar să se întâmple în timpul travaliului și nu înainte. Dar atunci când se întâmplă înainte de travaliu, sunt șanse mari ca nașterea să înceapă în următoarele 24 de ore. Dacă ți se rupe apa, anunță imediat medicul sau moașa ta. Notează ora la care se rupe, culoarea și cantitatea de lichid și dacă există vreun miros neplăcut. Adu la cunoștință medicului tău toate aceste informații.

  2. Sângerarea. Cu o zi-două înainte să înceapă contracțiile, vei observa probabil o secreție de mucus rozalie cu particule de sânge. Această sângerare este de fapt mucusul care a sigilat cervixul pe timpul sarcinii. Nu toate femeile observă această secreție, iar la unele femei chiar încep contracțiile înainte de eliminarea mucusului. Mai ține minte că sângerarea aceasta nu este la fel ca secreția maronie, sângerie care poate apărea după o examinare vaginală prenatală, care nu este motiv de îngrijorare.

Începutul travaliului: Contracțiile

Marele indiciu că începe travaliul este începutul contracțiilor uterine regulate. La început, aceste contracții de început se resimt precum crampele menstruale sau o durere lombară care apar și dispar la intervale de 20-30 de minute. Treptat, durerea și crampele devin mai puternice și mai lungi. Cele mai evidente simptome ale travaliului - contracțiile - se accentuează ca frecvență, până când ajung să se succeadă la intervale de trei până la cinci minute. Pentru a-ţi cronometra contracţiile, noteză ora exactă la care începe și cât durează fiecare. Pune mâna pe telefon Ar trebui să îți contactezi medicul dacă crezi că ești în travaliu. Să ai notițele la îndemână când dai telefonul, ca să poți oferi informații cât mai exacte despre simptomele travaliului. Nu te sfii să suni la orice oră, din zi sau din noapte. Medicul știe că travaliul nu începe întotdeauna între orele 9 -5, iar în timpul gărzilor, medicii și moașele se așteaptă ca telefonul să sune la orice oră.

Mai reține și că e posibil să nu fie nevoie să mergi la spital imediat. De fapt, dacă ești la prima naștere, majoritatea medicilor și a moașelor recomandă să stai în confortul casei tale până când contracțiile ajung la intervale de cinci minute. Dacă nu ești la prima naștere, ai putea fi chemată la maternitate mai repede, deoarece travaliul ar putea avansa mai rapid.

Te vor încerca o mulțime de sentimente când vei realiza că ești în travaliu, precum entuziasm, scepticism și teamă. Încearcă să rămâi calmă și concentrată pe naștere. Fă aranjamente să te însoțească partenerul sau o prietenă, care să te ajute să îți înregistrezi simptomele, să îți țină companie și să te ducă la maternitate când vine momentul să naști. Și, mai presus de orice, ține minte că poți duce la bun sfârșit misiunea care te așteaptă, de a aduce pe lume bebelușul!

Vrei să afli mai multe despre fiecare etapă a sarcinii și să te bucuri de ofertele create special pentru tine? Intră în Pampers.ro Club și fii întotdeauna la curent cu noutățile

cta-signup-orange
Consimțământ Cookie-uri