Șervețele umede versus Prosoape: Care sunt mai bune?

Un instrument convenabil Dată fiind cantitatea mare de timp petrecută de mămicile din ziua de azi în afara casei, șervețelele umede reprezintă un instrument valoros pentru schimbatul scutecelor, la fel ca și pentru curățarea mâinilor sau feței celor mici, datorită portabilității și convenienței lor. De fapt, peste 86% din mămicile din America de Nord care au fost chestionate au răspuns că folosesc întotdeauna/adesea șervețele umede atunci când schimbă un scutec în afara casei.

Un motiv pentru care mămicile aleg să folosească șervețele umede în locul altor metode de curățare este gradul de conveniență. În Germania, Marea Britanie și Franța, un chestionar recent în rândul mamelor cu copii sub nouă ani a demonstrat că gradul de conveniență este motivul principal pentru alegerea șervețelelor umede în detrimentul prosoapelor și al apei.

O soluție sustenabilă Părinții pot sta liniștiți deoarece folosirea șervețelelor umede nu este mai dăunătoare pentru mediul înconjurător decât alte metode de a avea grijă de fundulețul micuților. În 2010, EDANA (Asociația Internațională a Nețesutelor și Industriilor Conexe) a condus o analiză a ciclului de viață (LCA), comparând șervețelele umede pentru bebeluși, prosoapele și bilele de vată pentru a înțelege mai bine dacă impactul lor asupra mediului este comparabil.

S-a analizat îndeaproape întregul „ciclu de viață” al produsului, de la crearea din materialele brute, manufacturare, uzul consumatorilor și până la aruncare, pentru a măsura impactul potențial de impact asupra mediului. Rezultatele au arătat că șervețelele umede și prosoapele au avut un potențial de impact asupra mediului similar și sunt mai benefice decât folosirea bilelor de vată atunci când vine vorba de mediul înconjurător.

Când vine vorba de practicile de schimbare a scutecelor, fiecare mămică are o părere despre ce produs preferă pentru micuțul ei. Lăsând la o parte preferințele personale, s-a demonstrat că șervețelele umede au o performanță superioară prosoapelor și apei în ceea ce privește delicatețea cu pielea și gradul de conveniență pentru mămicile care au multe drumuri de făcut. Mai mult, șervețelele umede sunt la fel de blânde cu mediul precum prosoapele și apa.

Delicate cu pielea A fost demonstrat că șervețelele umede pentru bebeluși sunt produse de curățare sigure și eficiente, care ajută la hidratarea și îngrijirea pielii, la fel de bine, sau chiar mai bine decât prosoapele și apa.

Rezultatele clinice publicate în revista Dermatology Nursing în 2001 au arătat că șervețelele umede Pampers Sensitive, datorită straturilor interioare moi ca bumbacul, a surfactanţilor blânzi și a emolienților, sunt mai delicate cu pielea decât folosirea unei prosop de bumbac cu apă.

Un studiu clinic de neonatologie publicat în 2009 a observat că șervețelele umede Pampers fără alcool și fără miros au ajutat cu adevărat la menținerea sănătății pielii bebelușilor mai bine decât tifonul de bumbac și apa în unităţile de terapie intensivă neonatală (UTIN).

Cercetarea UTIN a inclus atât bebeluși născuți înainte de termen, cât și la termen, iar folosirea șervețelelor umede a demonstrat chiar mai puțin eritem (roșeață) în zona perineului, în comparație cu tifonul de bumbac și apa, după doar cinci zile de folosire. Caracteristicile cheie ale şervețelelor umede Pampers, care le face să fie delicate cu pielea, sunt:

• Strat moale, asemănător țesăturii • Emolienți de îngrijire a pielii • Surfactanți delicați care ajută la fluidizarea și eliminarea reziduurilor • Sistem de neutralizare a pH-ului pentru a ajuta la restabilirea echilibrului natural de pH al pielii

Consimțământ Cookie-uri