Jocuri creative pentru nou-născuți

Doar pentru că puiuţul tău încă nu poate să își ridice capul sau să țină o jucărie în mână nu înseamnă că nu este interesat de joacă!

Joaca nu începe neapărat după ce micuțul învață să meargă. Acele mici momente distractive pe care le împărtășiți reprezintă începutul unui viitor plin de veselie și amuzament, așa că fă-ți timp pentru a-i oferi primele momente de joacă.

Nou-născuții își petrec mare parte din timp dormind și mâncând, dar atunci când sunt treji adoră să exploreze lumea din jurul lor. Bebelușilor le place să interacționeze cu oamenii și cu lumea din jur, iar ca proaspăt părinte nu există bucurie mai mare decât a-ți privi copilul cum descoperă ceva pentru prima dată.

Dar nu este distracție de dragul distracției – există și un scop în spatele acestor jocuri. Prin explorare, micuțul își dezvoltă abilitățile cognitive și fizice.

Jocuri pentru bebeluşii mai mici de o lună

Prezintă-i micuțului „bebelușul din oglindă”, care se întâmplă să semene perfect cu el!

Nou-născuții adoră să își studieze propria reflexie și se pot uita la trăsăturile lor iar și iar fără să se plictisească. Însă dacă pui o oglindă în pătuțul bebelușului, asigură-te că nu este casabilă!

Nou-născuții sunt de asemenea fascinați de carusele. Alege unul în culori deschise, contrastante, iar dacă îl agăți deasupra pătuțului, asigură-te că cel mic nu ajunge la el (se va ridica și va sta în picioare mai curând decât crezi!)

Asemeni adulților, celor mici le place să asculte muzică. Puteți să vă bucurați de o muzică mai ritmată atunci când cel mic este alert, dar pune-i o melodie mai lentă atunci când este obosit. Poți chiar să îl iei în brațe sau într-un marsupiu și să dansați împreună.

Masajul este unul dintre cele mai bune jocuri pentru nou-născuți. Atingerea ușoară a mânuțelor și piciorușelor ajută la dezvoltarea legăturilor la nivel cerebral și îi face să se simtă în siguranță. Cui nu îi place un masaj la picioare?

Jocuri pentru bebeluşi între 1-3 luni

Bebelușii mai mari adoră să se uite la cărți cu imagini colorate, vii, cu contraste puternice, așa că acum este momentul ideal să scoți la lumină acele cărticele de carton. Chiar dacă cel mic nu poate încă înţelege povestea, se va bucura de poze și de glasul tău.

Jucăriile care scot sunete sunt și ele distractive la această vârstă. Jucăriile zornăitoare sau cele de pluș cu buton sunt la mare căutare. Dacă micuțul nu poate apăsa pe butoane încă, așează-le ușor în palma lui și mișcă-i mânuța înainte și înapoi. Îi va plăcea la nebunie.

Strâmbăturile tale sunt cea mai mare distracție pentru cel mic! Nu te sfii să te prostești: bebelușul tău se va distra văzându-te cum scoţi limba, umflându-ți obrajii și făcând zgomote amuzante!

Consimțământ Cookie-uri