Creșterea gemenilor: provocarea băiței

Când vine momentul îmbăierii, există doar două reguli rapide și grele: să fie în siguranță și să reușești să-i speli!

Se pare că fiecare parinte are metoda lui. Unele mame preferă chiuveta din bucătărie, deoarece este mai ușor pentru spate și este mai ușor să folosească robinetul tip duș. Altele consideră mai bună îmbăierea în cădița de plastic în care așează un prosopel pe fundul acesteia. Pe când altele preferă folosirea scăunelului de spălat plasat în cadă, deoarece acesta asigură o spalare mai bună.

1. Nu începe prea devreme

Cordonul ombilical va cădea abia peste cateva săptămâni. Până atunci, este suficient să îi spălați pe cei mici cu un burete de baie.

2. Nu faceți baie în fiecare seară

Pielea delicată a bebelușului se va usca. Este suficient de câteva ori pe săptămână.

3. Îmbăiați copiii separat

Nimic nu este mai alunecos decât un copil ud. Societatea Americană de Pediatrie recomandă să aveți tot timpul o mână pe copil, astfel că nu puteți avea câte o mână pe ambii copii.

Încercați să le faceți baie alternativ, din moment ce nu trebuie să le faceți baie zilnic.

4. Munciți în echipă

Dacă partenerul este acasă, ora de baie este momentul ideal pentru mica joacă bebeluș-tătic. În timp ce unul dintre voi îl spală pe unul dintre cei mici, celălalt se poate juca cu celălalt bebeluș sau să se ocupe de punerea scutecului și îmbrăcarea de după baie.

5. Alege ustensilele corecte

Dacă ai un furtun de duș detașabil, este perfect- astfel se reduce și se ușurează timpul de baie. Supraveghează însă furtunul când nu este folosit.

6. Fă-le băiță atunci când îți este la îndemână

Nimeni nu spune că baia trebuie facută la sfârșitul zilei. Dacă bebelușii sunt agitați și plângăcioși la acea oră sau dacă sunt întrerupți de fratele mai mare încercă o baie dimineața. Dacă vrei să faci băiță bebelușilor după ce mănâncă, lasă-i mai întâi să facă o pauză după masă.

7. Pregătește articolele de baie și de după baie

Asigură-te că prosopul de baie, săpunul și hainele sunt în apropiere și că ai pregătite și scutecul de baie, scutece curate și pijamale lângă tine. Te ajută să ții lucrurile aproape pentru că îl poți schimba repede pe cel mic, chiar în baie, și să te ocupi de frățiorul lui.

8. Achiziționează un covoraș de baie

Odată ce i sunt destul de mari ca să facă baie împreună, pune în cadă niște covorașe de cauciuc, astfel încât să nu alunece.

9. Fii precaută

Ora de baie poate fi foarte placută, însă nu trebuie să lași garda jos. Cu toate că scufundarea în cadă este un joc amuzant și relaxant, nu-i lăsa niciodată pe cei mici nesupravegheați.

Consimțământ Cookie-uri