Cere ajutor

Sprijin pentru proaspetele mămici. Indiferent de circumstanţe, nu încerca să treci prin naştere sau prin primele zile ca mămică de una singură. Cu toţii avem nevoie de ajutor şi sprijin când vine vorba de a ne descurca cu un nou-născut. Moaşele sau asistentele şi medicii calificaţi îţi oferă sfaturi şi recomandări „pe viu“, însă şi prietenii şi rudele sunt esenţiali. Vei avea nevoie de mai multe mâini de ajutor pentru treburile casnice, dar şi de ochi şi urechi de rezervă care să supravegheze puiuţul cât timp tu te odihneşti şi îţi încarci bateriile.

PUŢIN AJUTOR ÎNSEAMNĂ FOARTE MULT Nicio mămică nu ar trebui să fie de una singură atunci când naşte şi când îngrijeşte nou-născutul. Cercetările arată că dacă ai parte de sprijin corespunzător, acest lucru te ajută în timpul travaliului, al naşterii şi în perioada de după naştere. De aceea moaşa ta îţi va fi alături pe timpul travaliului şi va rămâne la un telefon distanţă în primele câteva săptămâni ale tale ca proaspătă mămică. După naştere, tu şi bebeluşul veţi fi vizitaţi acasă de medicul de familie.După naștere, asistenta sau medicul de familie vă vor prelua, pentru a se asigura că micuţul tău se dezvoltă corect.

TE POŢI BAZA PE MINE Dacă prietenii şi rudele te pot ajuta, în timpul travaliului sau după naştere, acceptă-le sprijinul. Roagă-i să îţi gătească mese uşoare care se pot congela şi încălzi când te întorci acasă de la maternitate - probabil că nici tu, nici partenerul tău nu veţi găsi energia să gătiţi! Nu te sfii să le arăţi nici unde este aspiratorul! Răsplata lor va fi un timp bine-meritat de drăgălit micuţul. Dacă eşti îngrijorată, sau te simţi copleşită, apelează la medicul tău sau la moaşă. Nu te încăpăţâna să rezolvi totul singură, mai lasă şi pe umerii altora povara şi concentrează-te pe micuţa ta minune.

Consimțământ Cookie-uri