Este primul tău bebeluş şi vrei să fii o mămică bună – cursurile prenatale şi pentru naştere
Un act de mare clasă Părerea ta despre cursurile prenatale poate fi formată dintr-un amestec din scenele de film şi zvonuri auzite de la alţi viitori părinţi, iar ideea de a sta pe podea în cerc, exersând tehnici de respiraţie cu nişte oameni străini s-ar putea să nu vă fie pe plac ţie sau partenerului tău. Dar nu lăsa preconcepţiile să te descurajeze. Marea majoritate a cursurilor se desfăşoară într-un ambient plăcut şi relaxat, în care cuplurile pot afla răspunsuri la întrebările lor, îşi pot împărtăşi grijile şi pot afla informaţii esenţiale despre ce le va aduce ziua cea mare. Fii sigură că ai studiat toate opţiunile disponibile în zona ta înainte de a te înscrie.
ŞI BEBE CĂŞTIGĂ. Cursurile prenatale ar trebui privite ca pe un câştig pentru tine şi copilul tău, iar pe termen lung, pentru întreaga familie. Chiar dacă este primul tău bebeluş sau o a doua sarcină, participarea la cursuri sau învăţarea de noi aptitudini de la alţii, nu înseamnă că nu eşti o mamă bună! Ce e bun pentru mami, e bun pentru bebe (şi poate să-i prindă bine şi lui tati). Acestea sunt subiectele care vor fi abordate la cursurile prenatale:
MÂNCARE SĂNĂTOASĂ - Cum să adopţi o dietă echilibrată. O bună nutriţie nu numai că te menţine în formă, dar ajută şi la creşterea copilului şi pregătirea acestuia pentru naştere.
EXERSEAZĂ PENTRU DOI - În special atunci când eşti la prima sarcină, este deosebit de important să înveţi cum să faci exerciţii în siguranţă în timpul sarcinii şi cum să îţi atenuezi durerile. Atunci când faci exerciţii fizice, inima îţi bate mai tare şi creşte viteza de circulaţie a sângelui către bebeluş. Este posibil ca bebeluşul să îşi arate aprecierea începând să se mişte şi dând din picioruşe atunci când ai terminat exerciţiile.
ODIHNĂ ŞI RELAXARE - Importanţa odihnei şi a relaxării, dar şi câteva tehnici care să te ajute în timpul sarcinii şi la naştere. Când te relaxezi, liniştea şi starea ta de bine îl ajută şi pe micuţul din burtică şi ar putea să-i influenţeze reacţiile la stres mai târziu, ajutându-te pe tine să devii o mămică mai bună.
RESPIRĂ UŞOR - Cum să respiri în timpul naşterii. Tehnicile de respiraţie în timpul travaliului, nu numai că te vor ajuta să faci faţă contracţiilor, dar vor trimite şi rezerve importante de oxigen către bebeluşul tău. Exerciţiile de respiraţie te pot ajuta şi pe tine să te relaxezi, iar asta e benefic pentru amândoi.
MAGIA MASAJULUI - Cum să foloseşti masajul în sarcină şi în travaliu. Puterea de relaxare a masajului este deosebit de utilă pentru a uşura discomfortul sarcinii. Dar este important pentru partenerul tău să ştie cum să te maseze în siguranţă şi eficient. Şi bebe se va bucura! Este un mod minunat pentru tine şi partenerul tău să comunicaţi cu micuţul, acum şi în viitor.
TRECI PE POZIŢIE - Folosirea de mişcări şi diferite poziţii pentru a disipa disconfortul din timpul sarcinii, travaliului şi al naşterii. Nu ai de unde să ştii în ce poziţii te vei simţi confortabil în travaliu, mai ales dacă este primul tău copil, dar ştiind care sunt variantele îţi va oferi posibilitatea de a alege. Folosind diferite mişcări te poţi elibera de disconfortul contracţiilor şi poţi face mai uşoară trecerea bebeluşului prin pelvis. Anumite poziţii pentru naştere pot ajuta de asemenea la venirea micuţului, folosind gravitaţia pentru a-l ajuta să se strecoare în lumea cea mare!
Pentru a afla despre cursuri prenatale îţi poţi întreba asistenta sau doctorul, poţi contacta secţia de maternitate a spitalului sau asociaţii care organizează propriile cursuri. Oricare ar fi alegerea ta, sigur vei avea de câştigat din timpul petrecut alături de alte persoane care, ca şi tine, aşteaptă cu nerăbdare sosirea noului membru al familiei şi au ca ţintă să devină părinţi extraordinari!
Înregistrați-vă la Pampers și veți găsi: