Travaliul: Când să anunți

Menține-ți calmul!

Intrarea în travaliu te poate speria, dar trebuie să continui să gândești logic pentru a putea vorbi cu personalul medical și a-i oferi informațiile cele mai exacte – ceea ce e greu de făcut când pulsul tău e la un milion de bătăi pe minut și îți tremură mâinile!

Odată ce ți-ai adunat notițele (timpul între contracții, dacă s-a rupt sau nu apa, sau dacă ai scurgeri de sânge), sună la spital.

Să ai la îndemână notițele dacă va trebui să dai informații în detaliu în legătură cu simptomele travaliului. Nu te sfii să suni la orice oră din zi sau din noapte. Personalul spitalului știe că travaliul nu începe numai între orele 9 dimineața și 5 după-amiaza, iar când medicii sunt de gardă, se așteaptă ca telefoanele să sune la orice oră!

De asemenea, ar trebui să știi că poate nu este nevoie să mergi la spital imediat. De fapt, dacă acesta este primul tău bebeluș, majoritatea medicilor și asistentele recomandă să rămâi în confortul casei tale până când contracțiile ajung la intervalul de cinci minute!

Dacă ai mai născut, poate vei fi solicitată să vii la spital mai devreme, travaliul putând să fie unul mai scurt.

Atunci când vei realiza că a sosit clipa cea mare, vei fi încercată de o multitudine de sentimente, inclusiv nerăbdare, neîncredere și chiar teamă. Încearcă să îți păstrezi calmul și să te concentrezi pe momentul nașterii. Ai grijă să ai lângă tine partenerul sau pe mama ta, care să te ajute să identifici simptomele, să îți țină companie și să te ducă la spital atunci când sosește clipa cea mare.

Mai presus de toate, gândește-te că poți duce la bun sfârșit marea sarcină pe care o vei avea: să aduci bebelușul tău pe lume!

Consimțământ Cookie-uri