Soluții pentru somn: De la 7 la 9 luni

Bebeluşul tău are probleme cu somnul? Citește câteva soluții simple pentru somnul celui mic, care îl vor ajuta să meargă în lumea lui Moș Ene.

Dacă bebeluşul tău nu doarme bine, probabil nici tu nu ai prea mult timp să te relaxezi. Din fericire, între șapte și nouă luni, mulţi copilaşi au tendința de a dormi perioade mai lungi de timp față de când erau nou-născuți. Dar dacă adormitul celui mic este o luptă obișnuită (sau dacă plânge în miez de noapte și te face să sari din pat) poate că e timpul să acorzi din nou atenție rutinei de pregătire pentru somn a copilului tău. Iată câteva soluții care vor ajuta întreaga familie să doarmă bine noaptea.

Fii consecventă cu rutina de dinainte de somn. Copilașii cu o rutină de culcare dorm mai bine, așa că gândește-te la una și urmeaz-o îndeaproape. Menține joaca de seară calmă și cât se poate de silenţioasă, apoi treci la activitățile care îl pregătesc pe micuț pentru somn. Poți să îi faci o băiță, să-i citești dintr-o carte, să-i cânți un cântecel sau să răsfoiți împreună un album de familie.

Orice ai alege, fă aceleași lucruri, în aceeași ordine, în fiecare noapte. Păstrează întotdeauna activitatea lui favorită la final. (Sugestie: Această rutină de culcare este o modalitate foarte bună pentru mame ocupate să se liniștească după o zi lungă). Este greu - dar fii consecventă. Bebelușul tău începe să realizeze că pregătirea de culcare înseamnă să rămână singur și lui nu-i place asta. Rezultatul? Suspine și țipete care îți vor frânge inima. Instinctul tău va fi să fugi la el și să-l strângi tare în brațe, dar este mai bine să așteptați câteva minute înainte de a merge din nou în dormitorul lui și să-i dea o șansă să adoarmă singurel.

Dacă totuși intri să-l verifici pe cel mic, calmează-l fără a-l lua în brațe pentru că altfel te vei întoarce de unde ai plecat cu rutina de culcare. Pentru a preveni ca micuțul să devină dependent de prezenţa ta în cameră pentru a adormi la loc, stai doar două-trei minute şi apoi întoarce-te în camera ta în liniște.

Ajustează-ți timpul Organizează rutina de culcare, astfel încât să-l pregătești pentru culcare cât încă este treaz, dar totuși somnoros. Acest lucru îl va ajuta pe puiuț să se obișnuiască să adoarmă în pătuțul lui, şi nu în brațele tale. În plus, în cazul în care se trezește în mijlocul nopții (lucru complet normal la această vârstă), el nu va depinde de tine să îl bagi înapoi la somn. Aminteşte-ți doar că aceste probleme vor dispărea de la sine. Până atunci, fii consecventă și concentrează-te pe imaginea de ansamblu.

Consimțământ Cookie-uri