Tipuri de disconfort la care să te aștepți în timpul celui de-al treilea trimestru

Ești pe utima sută de metri acum! Abdomenul tău devine tot mai mare în fiecare zi, pe măsură ce micuțul crește în interiorul uterului tău. Ești mai aproape ca niciodată de a-ți vedea bebelușul, dar probabil va trebui să treci printr-o serie nouă de dureri și suferințe înainte de naștere!

Greutatea crescută și presiunea aduc cu ele o serie proprie de motive de disconfort, inclusiv respirația tăiată și probleme cu digestia. Cel mai probabil, aceste dureri vor dispărea după naștere, dar sunt anumite măsuri pe care le poți lua acum pentru a face ultimele luni de sarcină cât mai ușoare posibil.

1. Tăierea respirației

Deoarece uterul tău se mărește și se ridică în abdomen, presându-ți diafragma, respiratul poate deveni mai dificil. S-ar putea să observi că nu poți să urci o serie de trepte fără să te simți amețită. Cel mai bun lucru de făcut este pur și simplu să o iei ușor și să încerci să nu te încălzești prea tare.

Unele femei au probleme cu respirația și atunci când stau. Dacă acesta este şi cazul tău, încearcă să dormi într-o poziție semi-așezată, înconjurată de perne pentru susținere. Aproape fiecare tăiere de respirație în timpul sarcinii este normală, însă dacă ești îngrijorată, vorbește cu doctorul tău.

2. Arsuri stomacale și indigestie

Aceste dureri înrudite ale stomacului apar de obicei în timpul celui de-al treilea semestru. Pentru unele femei, este prima dată când trec prin probleme cu digestia și este o mare surpriză pentru ele.

De ce acum? În timpul sarcinii, întregul sistem gastrointestinal își încetinește funcționarea. În consecință, mușchii stomacali și esofagieni (tractul ce face trecerea de la gură la stomac) se relaxează. Acest lucru permite acidurilor digestive, care în mod normal rămân în stomac, să o ia în sens invers, urcând către esofag și gură. Aceste aciduri îți dau o senzație de arsură în gât (deși se numesc arsuri stomacale, nu îl afectează pe acesta). Apoi gura ta rămâne cu un gust oribil de mâncare veche și aciduri stomacale. Aceasta este indigestia.

Pentru a preveni arsurile stomacale și indigestia, încearcă aceste sugestii: • Ia mese scurte și dese, și gustări între acestea. Ele vor menține acidurile stomacale preocupate cu digestia, în loc să se retragă. • Evită mâncărurile cu grăsime. • Stai în picioare după ce mănânci (gravitația ajută!). Și nu lua cina chiar înainte să mergi la culcare. • Mestecă gumă pentru a ajuta la îndepărtarea oricărui gust amar.

Înainte să iei o sumedenie de neutralizante de acid, asigură-te că ai validat acest lucru cu doctorul tău.

Consimțământ Cookie-uri