Tăticii care asistă la naștere

Există atât de multe articole si filmulețe care se adresează femeilor însărcinate, dar majoritatea uită să vorbească despre un personaj important: Tatăl. Tații sunt implicați alături de partenera lor în toate etapele sarcinii, uneori chiar și în timpul nașterii.

Dacă alegi să participi la nașterea micuțului tău, trebuie să știi că întreg procesul trebuie pregătit cu mult timp înainte. Citiți împreună despre sarcină și naștere, uitați-vă la filmulețe pentru a vă familiariza cu momentul cel mare și mergi cu ea la cursurile Lamaze pentru a afla ce trebuie să faci în ziua în care te vei întâlni pentru prima dată cu micuțul tău. În felul acesta puține lucruri te vor lua prin surprindere și îți vei putea păstra calmul. Partenera ta are nevoie de încurajările și de stăpânirea ta acum mai mult ca niciodată. Și nu uita să respirați împreună în timpul travaliului. Asta o va ajuta pe ea să își amintească ce are de făcut, iar pe tine să nu îți pierzi stăpânirea de sine.

Cu toate acestea, rămân multe necunoscute pentru orice tătic care ia decizia sa fie lângă micuțul său încă din primele clipe: Cum voi face față nașterii și durerilor pe care le resimte partenera mea? Voi putea s-o ajut în vreun fel? Cum voi reacționa atunci când iese capul copilului? Dacă acestea sunt întrebările care te frământă, înseamnă că reacționezi ca un tată normal! Majoritatea viitorilor tătici își fac griji legate de cum se vor simți și cum se vor comporta în timpul travaliului și nașterii. Vestea bună este că mai toți cei care își fac griji, se descurcă foarte bine. Vei fi uimit de cât de bine vei face față stresului emoțional și fizic în momentului cel mare.

Încearcă să vezi asta ca pe un montagne-rousse și amintește-ți că la sfârșit te așteaptă un micuț frumos, care te va transforma în părinte. Rămâi pozitiv și nu uita că ai lângă tine profesioniști care aduc copii pe lume zi de zi. Ei le-au vazut pe toate și nu-și vor schimba părerea despre tine dacă îți tremură genunchii sau dacă ai nevoie de o gură de aer proaspăt la un moment dat! Asta face parte din a fi tată. Ai grijă doar să fii alături de partenera ta atunci când are nevoie de tine și fă tot ce poți ca să te bucuri de această experiență unică, aceea de a fi părinte.

Vrei să afli mai multe despre fiecare etapă a sarcinii și să te bucuri de ofertele create special pentru tine? Intră în Pampers.ro Club și fii întotdeauna la curent cu noutățile

cta-signup-orange
Consimțământ Cookie-uri