Cum să îi menții dinții micuțului de un alb strălucitor

Sănătatea danturii este esențială pentru aspect și pentru bunăstarea generală pe parcursul copilăriei și nu numai. Stomatologia preventivă este atât de avansată în zilele noastre încât bebelușii noștri au șanse mari să își păstreze dinții strălucitori și albi toată viața.

Iar acum știm destule despre eliminarea durerii și a fricii asociate îngrijirii dentare, așa încât micuții nu au niciun motiv să se îngrijoreze când vine vremea vizitelor bianuale la dentist.

Iată câteva lucruri pe care poți să le faci pentru a te asigura că micuțul tău primește îngrijirea necesară și îşi dezvoltă o atitudine care îi va asigura un zâmbet strălucitor pentru multă vreme.

Alege un dentist prietenos cu copiii

Există dentiști pentru copii care au o specializare și pregătire adițională pentru a trata dentiția infantilă. Dacă nu ai unul în zonă, caută un dentist a cărui cameră de așteptare, atitudine a personalului și degajare față de copii îți sugerează că vizita la cabinetul său va fi o experiență pozitivă. Poți chiar să îi ceri un sfat doctorului tău.

Vizitați dentistul din timp

Du-ți micuțul la cabinet înainte de programare pentru a-l familiariza cu locul.

Conștientizează-ți propria atitudine față de dentist

Mulți părinți au amintiri neplăcute cu dentistul, și pot transmite mesaje negative non-verbale legate de scaunul acestuia. Părintele care are o atitudine mai bună ar trebui să fie cel care îl însoțește pe cel mic la doctor.

Acordă-le dinților de lapte respectul cuvenit

Cu toate că micuțul o să își schimbe dinții de lapte, o îngrijire atentă – inclusiv plombe și extracții ale dinților care au nervi morți – ajută dinții următori să crească corect și să fie sănătoși.

Fii pregătită şi dechisă pentru tratamente care nu existau pe când erai tu copil, și nu ezita să pui cât mai multe întrebări.

Iată câteva lucruri pe care le poți face acasă între vizitele la dentist pentru a menține dantura de un alb strălucitor:

Învață-i pe cei mici să se spele pe dinți de două ori pe zi

Cele mai bune momente sunt după micul dejun și înainte de culcare. Supraveghează cel puțin spălarea de seară pentru copiii sub 7 ani și toate spălările pentru cei sub 4 ani.

Folosește o periuță cu peri moi

Cele cu perii duri zgârie gingia și pot lăsa loc dezvoltării bacteriilor. Schimbă periuța la fiecare 6 luni sau mai curând, dacă se tocește.

Pune un timer în baie

Setează-l pentru două-trei minute. Acesta este timpul necesar pentru o curățare temeinică.

Verifică conținutul de fluor

Întreabă-ți doctorul despre suplimentele de fluor, întrucât tipul și cantitatea necesară depind de concentrația de fluor din apă. Nu presupune din start că fluorul din apa îmbuteliată este suficient!

Evită mâncărurile lipicioase

Unele feluri de bomboane gumate sau jeleuri cu fructe conțin în mare parte zahăr și vor rămâne lipite pe suprafața dinților toată ziua.

Cu îngrijirea potrivită acasă și la dentist – precum și cu cantitatea necesară de fluor – micuțul tău va ajunge la vârsta adultă cu un zâmbet larg și strălucitor. Și nu uita să începi să pui deoparte pentru tratamentul ortodontic – te vei întâlni cu acele aparate mai repede decât îți imaginezi!

Consimțământ Cookie-uri