Cum să-l linişteşti pe micuțul tău când îi cresc dințișorii

Creșterea dințișorilor poate fi o experiență diferită pentru fiecare bebeluș. Unii bebeluși nu varsă o lacrimă, în timp ce alții simt foarte mult disconfort pe parcurs.

Iată cum să depistezi un micuț căruia îi cresc dințișorii și trei sfaturi de bază pentru îngrijirea bebelușului, care cu siguranță vor ajuta la diminuarea disconfortului micuțului tău. 

Cum să-ți dai seama dacă micuțului tău îi cresc dințișorii

Când celor mici le cresc dințișorii, tind să devină mai agitați. Unii micuți își mușcă degețelele și jucăriile pentru a încerca să-și aline durerea pe care o provoacă apariția dințișorilor.

Până la vârsta de 10-12 luni, bebelușul tău ar trebui să aibă deja câțiva dințișori pe care să-i poți chiar vedea. În cazul în care creșterea dințișorilor este motivul pentru disconfortul micuțului tău, s-ar putea să vrei să încerci unele dintre aceste remedii reale și testate pentru creșterea dințișorilor.

1. Inele pentru creșterea dințișorilor

Inelele pentru creșterea dințișorilor sunt de mare ajutor pentru ușurarea durerii bebelușului tău. Totuși, ar trebui să fie făcute din cauciuc rezistent. Cele la care trebuie să le răcești capătul s-ar putea chiar să facă mai mult rău gingiilor sensibile.

2. Mâncăruri răcoroase

Cum micuțul tău a început deja să mănânce alimente solide, acest lucru deschide poarta mai multor opțiuni pentru a ajuta la tratarea durerii provocate de creșterea dințișorilor. Să-i oferi celui mic gustări răcorite, ca pasta de mere sau iaurtul, poate face minuni pentru un micuț care suferă de dureri provocate de creșterea dințișorilor, alinându-i și liniștindu-i gingiile.

3. Analgezice

Există mai multe opinii privitoare la faptul că febra poate fi provocată în sine de creșterea dințișorilor. Mulți spun că nu este așa, deși unii micuți au o febră scăzută chiar înainte să le iasă primul dințișor. Sună-ți doctorul pentru a afla care este cea mai bună acțiune de urmat.

Odată ce ai stabilit că micuțului tău îi cresc dințișorii, vei vrea să faci tot ce poți pentru a-l ajuta în timpul acestei etape de dezvoltare. Continuă să-l liniștești așa cum o faci mereu și, cu încredere, vei găsi remediul care funcționează perfect pentru el.

Vrei mai multe sfaturi de la experții în dezvoltarea bebelușului, plus promoții create special pentru tine? Intră în Pampers.ro Club și fii întotdeauna la curent cu noutățile

cta-signup-orange
Consimțământ Cookie-uri