Cât de des ar trebui să îi schimb scutecele nou-născutului?

Ca proaspeți părinți, probabil că sunteți curioși cât de des trebuie schimbat scutecul micuțului. Există destul de mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când îl schimbi – și când mai poate să aștepte.

Primele schimbări ale scutecului pot fi o provocare, dar sunt activități care într-un final te vor apropia de micuț. Cu o atingere ușoară și o mângâiere drăgăstoasă, s-ar putea chiar să ajungeți să așteptați cu nerăbdare momentul. Micuțul se va bucura de apropiere la fel de mult ca tine.

Cât de des ar trebui să îl verifici

Asigură-te că verifici scutecul bebelușului la fiecare două-trei ore. Nu este nevoie să schimbi scutecul imediat ce face pipi – nou-născuții s-ar putea să facă la fiecare oră, conform Academiei Americane de Pediatrie (AAP). Schimbă scutecul imediat după scaun. În primele luni vor face moale, ceea ce ar putea provoca iritații chiar și cu cele mai bune scutece. Atenția în schimbarea scutecelor ar putea să reducă riscul de iritații.

Când bebelușul doarme

Schimbă-i micuțului scutecul imediat înainte și după ce îl pui la somn. Dacă bebelușul tău doarme toată noaptea (câte șapte-opt ore neîntrerupt), pune-i un scutec nou înainte de culcare și unul imediat ce se trezește. Astfel o să aibă un scutec curat, care poate face față mai multor udări.

Alte momente importante pentru schimbarea scutecului

• După scaun • Înainte de un drum cu mașina • Înainte de vizita la doctor • Înainte de a ieși din casă pentru o perioadă mai lungă de timp

Este important să îți folosești propriile instincte atunci când alegi să îi schimbi micuțului scutecele – fă tot posibilul să îl ajuți pe cel mic să fie uscat și confortabil!

Consimțământ Cookie-uri