Ghidul scutecelor: Ce trebuie să știi despre scutece

Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când alegi scutece pentru micuțul tău este măsura potrivită. Având în vedere că bebelușii cresc atât de repede, este important să alegi mereu scutece de mărimea potrivită!

Atunci când alegi un scutec, ia în calcul câțiva factori înainte de decizia finală. Ia în considerare prețul, confortul și nivelul de absorbție.

Confort

Asigură-te că scutecele sunt făcute din materiale gândite pentru a fi confortabile pentru pielea micuțului. Dacă micuțul are pielea sensibilă, poți să găsești scutece speciale.

Nivel de absorbție

Acesta este de obicei cel mai important factor de decizie în alegerea unui scutec. Măsoară nivelul de absorbție verificând cât de uscată rămâne pielea micuțului cu respectivul scutec.

De asemenea, menținerea pielii uscate este foarte importantă pentru a preveni iritațiile pe linia scutecului, conform Academiei Americane de Pediatrie(AAP).

Mărimile scutecelor

Mărimile scutecelor se calculează după greutatea micuțului și sunt indicate pe pachet. Multe scutece sunt gândite și în funcție de cât de activ este bebelușul. Fie că cel mic merge de-a bușilea, în picioare sau târșâit, ar trebui să găsești scutece speciale pentru oricare dintre aceste activități.

Dacă decizi să cumperi scutece înainte de sosirea micuțului, este o idee bună să faci o estimare a greutății lui, căci puiul tău s-ar putea să fie mai mare decât mărimea clasică de „nou-născut”, potrivit AAP.

Câte scutece să ai la îndemână

O întrebare comună a părinților este: „Câte scutece trebuie să am cu mine?” În general bebelușii au nevoie de o schimbare de scutec la fiecare câteva ore, așa că probabil vei avea nevoie de câte cinci pe zi. S-ar putea să trebuiască să mai ai câteva scutece de rezervă în geantă sau acasă la rudele pe care le vizitezi mai frecvent.

Ține minte că bebelușii cresc foarte repede în primii doi ani. Estimează cât a luat în greutate micuțul în primele luni și cumpără scutece în avans pe baza acestui ritm de creștere. Nu vrei să cumperi prea multe și să rămâi cu scutece care au devenit prea mici pentru micuțul tău!

Pentru o privire de ansamblu, AAP estimează că părinții unui nou-născut vor trece prin aproximativ 3000 de scutece numai în primul an!

Tipuri de scutece

Cu toate că scutecele standard de unică folosință sunt făcute pentru utilizarea de zi cu zi, există și scutece pentru diferite activități.

De exemplu, vei avea nevoie de scutece impermeabile pentru înot. Iar când vine momentul familiarizării cu olița, există o gamă largă de produse, de la scutece la pantalonași pentru antrenament, care te pot ajuta.

Consimțământ Cookie-uri