Ce să iei în calcul atunci când îţi denumeşti copilaşul după un membru al familiei

Întotdeauna este un semn de dragoste şi respect să îţi denumeşti micuţul după cineva din familie. Dar poate da şi bătăi de cap! Citeşte mai departe câteva lucruri rapide pe care să le pui în balanță înainte să selectezi nume din arborele genealogic al familiei!

Nu începe dacă nu poţi termina

Numele bunicului tău era George, şi l-ai iubit, iar George este un nume atât de bun şi puternic. Era evident că îţi vei numi primul născut George. Dar urmează să vină pe lume al doilea copilaş şi ai ceva ezitări să îi pui numele Ion - numele celuilalt bunic al tău.

Nu vrei ca fiul tău mai mare să aibă o poveste aşa grozavă în spatele numelui, iar frăţiorul său mai mic să rămână doar cu un nume care ţi-a plăcut. Așadar, fie va trebui să te gândeşti la un nume la fel de puternic ca semnificaţie pentru fiul tău mai mic, fie să te gândești încă de la început dacă e bine să foloseşti numele acela din familie.

Nu ignora pe nimeni

Dacă ai de gând să îţi botezi copilaşul după numele cuiva care este încă în viaţă, este în regulă - atâta timp cât asta nu înseamnă să laşi pe cineva pe dinafară. Rudele decedate demult nu vor putea să se plângă de faptul că au fost trecute cu vederea, dar dacă începi să îţi denumeşti copiii după rude apropiate, fie vor fi mai multe variante de nume disponibile, fie vor fi mai mulţi bebeluşi.

Fă-l să însemne ceva

O poveste în spatele numelui poate fi foarte puternică. Dacă numele copilaşului are o poveste în spate, micuţul poate fi motivat să semene cu acea persoană si să copieze calitățile pozitive. Dacă persoana respectivă trăieşte, ia în calcul să îi spui de ce ai vrea să foloseşti numele lui şi cere-i voie. Poate fi un moment emoţionant în care o onorezi şi îi duci astfel mai departe moştenirea.

Fă cum crezi tu

Chiar dacă în familia ta există o tradiţie veche de numire a bebeluşilor, nu trebuie neapărat să o urmezi. E vorba despre copilaşul tău, iar acest micuţ (cel mai probabil) va purta numele pe care tu îl alegi pentru tot restul vieţii. Deci, pe câtă vreme poţi cu siguranţă să iei în calcul nume din familie, în cele din urmă va trebui să te decizi ce crezi că i se potriveşte mai mult micuţei tale minuni.

Consimțământ Cookie-uri