Cum să organizezi o petrecere pentru aniversarea zilei de nume a copilului

A avea un copil îți oferă nenumărate motive pentru a sărbători cu cei dragi. Cuplurile organizează petreceri cu ocazia anunțării sarcinii sau dezvăluirea sexului copilului. Familiile organizează mici întâlniri pentru a se pregăti pentru nevoile copilului, și, totodată, pentru a face prezentările grupului de prieteni și rudelor și vice-versa.

Aniversarea numelui este o tradiție veche în unele culturi și a câștigat teren și printre părinții moderni. Organizarea unui concurs de idei privind numele copilului tău împreună cu cei dragi poate fi un mod amuzant de a încanta familia și prietenii înainte sau după sosirea pe lume a micuțului. Chiar dacă v-ați hotărât deja la un nume, puteți asculta ceea ce ar alege și ceilalți.

Cum să faceți invitația

Țineți cont să faceți o petrecere restrânsă. De exemplu, un grup de 4 până la 10 invitați înseamnă un grup intim, ceea ce vă va permite să interacționați și să puteți comunica între voi.

Dacă găzduiți o petrecere după nașterea copilului sunteți tentați să adunați un grup mare de invitați pentru a face cunoștință cu nou – născutul. Acest lucru însă poate fi copleșitor, așa că încearcă să restrângi lista de invitați la cei foarte apropiați și dragi și să lași vizitele individuale pe mai târziu.

Ce să servești

Nimeni nu va ști la ce să se aștepte de la o petrecere unică ca aceasta, așa că ai liber la orice! Mâncare clasică de petrecere – sandwich-uri, pateuri și saleuri, prăjiturele, plăcinte etc. – sunt binevenite, precum și feluri peferate în mod special de membrii familiei.

Desigur, ai putea da dovadă de imaginație și să aduci prăjiturele cu răvașe și biscuiți (disponibile în magazine).

Totodată, poți da o petrecere cu bufet suedez: cere invitaților să aducă un fel de mancare inspirat de o anumită persoană din viața lor, al cărei nume îl vor dezvălui la petrecere.

Ce să faci

• Pune la dispoziție cărți cu nume pentru copii și tabletă sau laptop pentru a accesa site-uri cu nume de copii. • Așează pe un șevalet o coală mare de hârtie sau lipește-o pe perete. • Dă invitaților criteriile de alegere a numelui: Dorești să înceapă cu o anumită literă sau sunet? Sunt o prioritate numele specifice unei anumite naționalități? Fă cunoscute aceste dorințe. • Fiecare oaspete trebuie să prezinte propunerea sa privind primul și al doilea nume. Cere-le să prezinte: o ce le place la acest nume (există o semnificaţie despre care părinţii ar putea să nu știe?) o ce înseamnă numele respectiv o dacă cineva faimos are acest nume o popularitatea numelui • Cere argumentele finale oaspeţilor pentru numele candidate (garantat vei avea parte de amuzament maxim: încearcă să privești sugestiile invitaților în mod amuzant!)

Ce să ții minte

Alegerea numelui este un topic subiectiv (dar și emoționant)! Dacă împreună cu partenerul ai ales deja un nume, ar trebui să îl tineți pentru voi pe durata petrecerii.

Dacă nimic nu vă inspiră din ceea ce aduc nou invitații, atunci puteți spune mai târziu că „Am fost inspirați de ceea ce a adus fiecare dintre voi, însă iubim numele ales de noi”.

Consimțământ Cookie-uri