5 idei cu totul speciale pentru prima aniversare a bebelușului tău

Primul an al micuțului tău este plin de prime experienţe: primul zâmbet, prima dată când stă în picioare, prima gustare din mâncarea pentru bebeluși – și, peste toate acestea, prima aniversare! 

Fără îndoială, vei vrea să organizezi o petrecere, dar petrecerile durează doar câteva ore. Încearcă aceste idei pentru a marca acest moment important într-un mod care să dureze pentru totdeauna.

1. Plantează un copac La fel ca micuțul tău, un copac va crește în fiecare an, întinzându-și rădăcinile și ramurile către lume. De-a lungul anilor – și cu siguranță la fiecare aniversare – poți face o poză a micuțului tău lângă copăcelul său special. 

Nu este doar o modalitate minunată de a ține un jurnal al vieții celui mic ci, pe măsură ce crește, îl va învăța despre importanța legăturii pe care o avem cu toții cu ceea ce ne înconjoară. 

2. Creează o plăpumioară a primului an**** Puține lucruri sunt mai drăguțe decât hainele pentru bebeluși, dar cei mici cresc atât de repede uneori, încât pare că abia a purtat ceva până să nu-l mai încapă. O păturică pentru primul an reprezintă o modalitate minunată de a păstra hăinuța aceea adorabilă de nou-născut sau pijămăluțele acelea roșii cu dinozauri care l-au făcut mereu să râdă pe cel mic. 

Și nu uita toate lenjeriile din primul an: păturici, așternuturi și prosoape, toate cu modele irezistibile pentru bebeluși. Pune împreună toate aceste obiecte, taie-le în pătrate și transformă-le într-o păturică ce poate fi apreciată în anii care vor veni – și eventual fă-o cadou micuțului tău atunci când mai crește.

3. Fă un jurnal cu povestea micuțului tău Alege fotografiile tale preferate din ultimele 12 luni, pentru a le aduna în propriul album al micuțului tău. Pune-le în album și scrie o poveste pentru a sublinia momentele speciale și progresele în dezvoltare din primul său an. 

Nu ai talent de scriitor? Pune fotografiile într-o prezentare și adaugă melodiile preferate ale micuțului drept coloană sonoră. Să citiți împreună povestea celui mic sau să vă uitați la înșiruirea de poze reprezintă un pas în plus ideal în rutina de culcare a micuțului, amintindu-i cât de special este și cât de mult îl iubești. 

4. Lasă o amprentă în timp Folosește o trusă pentru mulaje pentru a prelua forma mâinii sau piciorușului celui mic. Pune-o într-o ramă dublă, cu mulajul pe o parte și un portret de la petrecerea de un an pe cealaltă parte. Pe măsură ce puiuțul crește, veți privi mulajul și vă veți minuna împreună de cât de micuț era cândva. 

5. Creează o capsulă a timpului Strânge obiecte care surprind esența primului an al micuțului tău: o fotografie a casei voastre, o bucată din păturica preferată, zornăitoarea pe care o adora, o înregistrare a melodiei favorite, și așa mai departe. Închide-le într-o cutie pe care să o deschidă la a 18-a aniversare – este ceva ce veți prețui împreună pentru tot restul vieții. 

Vrei mai multe sfaturi de la experții în dezvoltarea bebelușului, plus promoții create special pentru tine? Intră în Pampers.ro Club și fii întotdeauna la curent cu noutățile

cta-signup-orange
Consimțământ Cookie-uri