Aniversările fără stres: Sfaturi pentru a-i face pe copilaşi fericiţi, în siguranţă, la petrecerile aniversare

Ultimul lucru pe care ţi-l doreşti în ziua specială a copilaşului tău este o criză de isterie în toată regula care să strice toată buna dispoziţie. Planificarea atentă, în siguranţă, va face ca petrecerea copilaşului tău să fie plină de zâmbete şi va contribui la evitarea oricăror incidente majore. Iată cinci sfaturi pentru o petrecere aniversară grozavă, fără griji.

1. Asigură-te că sunt suficiente activităţi distractive

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să programezi jocuri la fiecare jumătate de oră (deşi asta ajută), doar să fii sigură că există suficiente lucruri de făcut. Fă rost de obiecte pentru activităţi de copilaşi precum creioane cerate, plastilină, jucărioare cum sunt maşinuţele şi păpuşelele. Nu uita: Copilaşii mici îşi pierd repede atenţia, deci n-ar fi o idee rea să variezi lucrurile.

Să ai prea multe activităţi nu este un lucru rău - doar fii sigură că urmezi următorul nostru sfat pentru ca totul să se desfăşoare în siguranţă.

2. Recrutează ajutoare dintre ceilalţi părinţi

Recrutează prietenii apropiaţi şi membrii familiei pentru ca ziua să se desfăşoare fără incidente. Roagă-i pe adulţi să monitorizeze fiecare zonă de joacă şi asigură-te că există un alt adult care să numere copilaşii. Cu cât ai mai mult ajutor la îndemână, cu atât mai bine!

3. Încurajează-i pe micuţi tot timpul

Fii atentă la copilaşii care par dezinteresaţi şi care nu vor să se implice în anumite activităţi. Încurajează-i să se joace, ba chiar ia lângă tine câţiva copilaşi care să te ajute. Crearea unui mediu primitor şi cald este şi cheia pentru a menţine buna dispoziţie şi a reduce la minimum crizele (să sperăm chiar la zero!).

4. Oferă o gamă largă de gustărele şi băuturici

Gândeşte-te la mofturoşi! Nu uita să îi întrebi pe părinţi, înainte de petrecere, dacă micuţii lor sunt alergici la vreun aliment. Acest lucru ar putea fi foarte simplu, prin includerea unei etichete la invitaţie.

Asigură-te că există o varietate sănătoasă de gustărele şi băuturici - şi ai grijă să ai suficiente la îndemână!

Pune siguranţe pentru copii în zonă

Înainte ca micuţii să ajungă, asigură-te că mături foarte bine casa sau locul unde se va desfăşura petrecerea. Asigură-te că orice obiect mic sau periculos este depozitat undeva în siguranţă, nu lăsat pe masă. Orice obiecte mărunte - bănuţi sau căpăcele de stilou - pot reprezenta un pericol de înecare.

Dacă petrecerea este în aer liber, ai grijă să verifici dacă în zona respectivă sunt crengi lăsate sau alte echipamente potenţial periculoase, care pot fi la îndemâna copilaşilor.

Consimțământ Cookie-uri