Ce trebuie să știi atunci când faceți tranziția spre un pat pentru copilași

Cam atunci când împlinește doi ani, probabil că cel mic va fi pregătit să se mute într-un pat pentru copilași. Acesta va fi primul pas de copil mare către dobândirea independenței – bravo lui!

În acest moment, micuțul tău s-ar putea să fie destul de înalt cât să își ridice picioarele și să se dea jos din pătuțul de bebeluș, așa că schimbarea la un pat mai mare este o idee numai bună pentru dezvoltarea și pentru siguranța lui.

Tranziția către un pat pentru copilași este una importantă și sunt câțiva factori care trebuie luați în considerare înainte de mutare. Ține minte, faptul de a fi într-un pat care este mai aproape de podea înseamnă că micuțul are acces facil la cameră și la restul casei într-un mod în care nu l-a mai avut până acum.

Acest lucru ar trezi curiozitatea oricărui copil!

Înainte de marea mutare către un pat pentru copilași, ia aminte la următoarele probleme legate de siguranță.

Evită accidentele pe timp de noapte

Copiii adormiți (sau neastâmpărați) pot da de bucluc dacă se plimbă prin casă noaptea nesupravegheați. Pentru a evita această potențială problemă, încearcă să pui un clopoțel la ușa micuțului tău pentru a-l auzi atunci când iese din cameră.

Pune toate jucăriile deoparte

Micuțul tău nu trebuie neapărat să plece din cameră pentru a fi în pericol – probabil că oricum are destule tentații în propria cameră. Asigură-te că pui deoparte orice jucării sau obiecte care se pot sparge sau prezintă pericol de sufocare înainte de a-l pune pe cel mic la culcare. De asemenea, mătură rapid podeaua pentru a te asigura că îndepărtezi orice potențial obiect de care cel mic s-ar putea împiedica pe întuneric dacă se dă jos din pătuț.

Poziționează patul corect

Patul unui copilaș este mult mai aproape de podea decât pătuțul de bebeluș, dar chiar și așa, nu este o idee rea să păstrezi zona de lângă noul pat tapetată cu perne, sau măcar un covor gros. De asemenea, așează-l departe de fereastră pentru a evita curenții de aer rece sau orice perdele sau cordoane care pot să atârne.

Odată ce ai rezolvat aceste probleme, e momentul să sărbătorești! Mutarea într-un pat mai mare este un pas important, și este esențial să îi arăți micuțului cât de mândră ești de el.

Consimțământ Cookie-uri