bedtime routine- reading to your toddler

Rutina orei de culcare: Citeşte-i copilaşului tău

Cheryl Lock

Experţii sunt de acord că cititul copilaşilor este o activitate care înglobează cu succes distracţia şi dezvoltarea prin învăţare. Să incluzi în rutina de la ora de culcare a bebeluşului cărţi pentru copilaşi este o idee bună, din mai multe motive. În primul rând, fără doar şi poate, competenţele legate de citire ale copilului au impact direct asupra succesului său de mai târziu.

Însă dacă îi citeşti copilaşului tău petreci timp cu el şi în acelaşi timp reuşeşti să îi cultivi imaginaţia!

Pentru bebeluşii care îşi dezvoltă capacităţile senzoriale, cărţile care au pagini cu texturi diferite (de exemplu acoperite cu fetru, pufoase, netede, moi) sunt o cale grozavă de a introduce noi senzaţii tactile. Mai sunt şi alte aspecte pentru care ajută să îi citeşti copilaşului tău.

1. Interacţiunea


Când îi citeşti copilaşului sau bebeluşului tău, leagănă-l sau ţine-l în braţe. Această intimitate şi sunetul vocii tale îl vor ajuta pe micuţ să asocieze cititul cu amintiri plăcute, crescând şansele ca el să continue acest obicei şi când va creşte.

2. Asocierea imaginilor


Dacă îl ajuţi pe copilaşul tău să identifice obiecte într-o carte şi să îţi vorbească despre asta, acest lucru va ajuta ca dezvoltarea competenţelor de citire şi la acurateţea vizuală.

3. Competenţe de dezvoltare


Cititul părinte-copil promovează dezvoltarea socială şi emoţională. Există cinci competenţe de citire precoce: conştientizarea fenomenelor, fonica, vocabularul, înţelegerea textului şi fluenţa. Copilaşul tău le va absorbi în mod natural, pe măsură ce îi citeşti în fiecare seara, înainte de culcare.

4. Dezvoltarea limbajului


Accesul la cărţi şi citit înainte de a merge la şcoală ajută la facilitarea dezvoltării limbajului la copilaşi, ceea ce este o competenţă esenţială.

Liniștește-ți bebeluşul sau copilaşul citindu-i din cărţi în timpul rutinei de mers la somnic şi curând aceasta va deveni una dintre amintirile voaste preferate.
Scutece

Pampers Pants

Ușor de pus, ușor de scos- schimbarea scutecului devine o joacă de copii

Copiii și imaginația în joc

  • Locaţie

    Interior, Exterior

  • Promovează

    Dezvoltare cognitivă

  • Ce ai nevoie

    O cutie de carton, câteva hăinuțe vechi