Cum îți pregătești micuțul pentru somn, fără stres

Acum plânge. Apoi vrea apă. Iar tu vrei doar să adoarmă. Urmează aceste sfaturi să-l poți adormi pe cel mic mai repede.

La finalul zilei, ești extenuată. Dar micuțul tău încă are energie și e în stare să exploreze toată lumea - şi încercând să combată orice încercare a ta de a-l băga la somn.

Nu este ceva neobișnuit ca puiuțul tău să nu vrea să se bage la culcare. Dar somnul lui este esențial pentru sănătate, să nu mai zicem de sănatatea ta mentală. Depinde de tine să-i creezi obiceiul de a se culca, care îi va fi de folos întreaga viaţă. Iată ce ai de făcut.

Stabilește o rutină Începe fiecare seară cu o rutină relaxantă care va pregăti scena pentru somn. Schimbarea în pijamale, spălatul pe dinți și spălatul feței în fiecare seară îl va face să înțeleagă semnele prevestitoare pentru culcare. Alte metode de a-l relaxa ar fi muzica dată încet, cititul unei cărți sau o băiță caldă. Evită să te joci cu el la astfel de ore pentru că nu vei face decât să-i crești nivelul de energie.

Fii consecventă Ține-te de aceeași rutină în fiecare seară pentru ca cel mic să înveţe când să se aștepte la pregătirea pentru somn. De asemenea, foarte curând va şti şi ce te aştepţi să facă el.

Procesul trebuie să fie confortabil Lasă-l pe cel mic să doarmă cu ursulețul preferat. Dă-i păturica favorită și un păhărel cu apă. Aprinde o veioză mică înainte să închizi ușa la cameră. Să-i faci aceste mici pofte îl va face să se relaxeze - și dă-i foarte puține motive să se dea jos din pat din nou.

Nu răspunde imediat fiecărei strigări E foarte obișnuit pentru copilașii de această vârstă să te cheme imediat ce părăsești camera. Încearcă să reziști tentației de a răspunde de fiecare dată când te strigă. Astfel, așteaptă câteva secunde, dându-i astfel șansa să adoarmă la loc înainte ca tu să răspunzi. Iar când răspunzi, adu-i aminte că e timpul să doarmă. Dacă mergi în camera lui, nu aprinde lumina și nu sta prea mult. Dacă vei face asta, îi va fugi somnul. Pe cât posibil, stai cât mai departe de pătuț de fiecare dată când intri în camera sa.

Fii răbdătoare Nu poți învața un copilaș obiceiurile pentru pregătirea de somn peste noapte. Nu e ușor, mai ales deoarece cel mic iubește să fie în compania ta. Dar tu continuă să faci aceleași lucruri în fiecare seară. Într-un final se va obișnui și va învăța pe parcurs cum să aibă un somn neîntrerupt.

Consimțământ Cookie-uri