Cinci metode testate de a crea o legătură specială cu nou-născutul tău

Mesaj către toți părinții! Dacă nu ești chiar sigură cum să începi comunicarea cu nou-născutul tău, nu ești singură. Chiar dacă unii părinți încep în mod natural să se apropie de micuții lor, sunt la fel de întâlnite situațiile în care unii părinți (atât mămici, cât și tătici) se simt puțin nesiguri în ceea ce privește felul în care ar trebui să creeze legătura cu micuțul lor. 

Această legătură este foarte importantă. Indiferent care ar fi efectele pe termen lung, un lucru este sigur: Relațiile puternice și sănătoase vor amplifica dezvoltarea micuțului tău, dându-i un sentiment de siguranță și oferindu-i stimă de sine. Mai mult, formarea acestor legături poate începe imediat după nașterea micuțului. Este ceva ce vei putea face în timpul rutinei de zi cu zi. Iată cum:

1. Ține-l în brațe!

Îți adori bebeluşul, iar micuțul tău va adora să fie în brațele tale! Plimbă-ți nou-născutul, leagănă-l și ține-l aproape de pielea ta, pentru a crește legătura specială dintre voi.

2. Masează-l

Masajele simple îl pot ajuta pe micuțul tău să se relaxeze și să adoarmă. Secretul este să-l masezi foarte ușor. S-ar putea să-ți placă să faci un curs de masaj infantil la spitalul din zona ta sau să citești mai multe despre acest subiect.

3. Comunică

Micuțul tău s-ar putea să nu aibă nicio idee ce spui, dar asta nu înseamnă că adoră mai puțin să audă sunetul vocii tale! 

Fie că îi citești, cânți sau vorbești (sau chiar mimezi acele gângureli adorabile), îi vei stimula simțurile și vei crește atașamentul.

4. Fă-i o băiță

Să-i faci o băiță nou-născutului tău vă va ajuta pe amândoi să vă relaxați după o zi ocupată și să vă pregătiți pentru un somn odihnitor de noapte. Nu este nimic mai intim decât timpul pentru băiță!

5. Poartă-ți micuțul

Dacă vrei să fii în apropierea nou-născutului tău, dar nu poți chiar să îl ții în brațe tot timpul (poate scrii sau îi împăturești rufele), îl porți purta în loc să-l ţii!

Să-ți pui micuțul într-un marsupiu îl va ajuta să se simtă confortabil la pieptul tău – doar asigură-te că acesta îi oferă o susținere bună a capului și a gâtului.

Consimțământ Cookie-uri