Folosește masajul pentru dezvoltarea limbajului

La fel ca nouă tuturor, micuțului tău îi place atingerea umană. Studiile au arătat că acele prime mângâieri și masaje tandre pot avea un efect benefic asupra conexiunii dintre părinte și copil.

Atingerile imită siguranța pe care o oferea pântecul mamei și fac ca tranziția micuțului spre lumea de afară să fie mai puțin traumatizantă și agitată.

Atingerea ușoară și chiar masarea bebelușului tău îl pot face să se simtă iubit, protejat și în siguranță. În plus, contactul uman contribuie la creșterea și dezvoltarea bebelușului – iar apropierea pe care o creează le ușurează calea părinților către integrarea noului membru în familie.

Urmează acești pași pentru a-i oferi bebelușului tău un masaj liniștitor, relaxant:

• Asigură-te că este cald în cameră • Alege o zonă sigură, unde nu există pericolul ca cel mic să cadă (mulți părinți pun pur și simplu o păturică moale pe jos) • Dezbracă-l pe cel mic (până rămâne în tricou și scutec) • Nu trebuie să folosești neapărat ulei, dar dacă vrei să o faci, toarnă-ți în palmă o cantitate mică din orice ulei simplu, neparfumat, și freacă-ți palmele una de alta pentru a-l încălzi înainte de a-l aplica pe pielea micuțului • Începe cu piciorușele și mișcă-ți încet mâinile în sus spre piept și mâini, cu mișcări ferme • Când ajungi la partea superioară a corpului micuțului, acoperă-i piciorușele cu o pătură, apoi îndepărtează-i tricoul

Continuă atâta timp cât pare că îi face plăcere – și distrați-vă!

Consimțământ Cookie-uri