Însărcinată în 24 săptămâni: la ce să te aștepți

Bebelușul în săptămâna 24

Bebelușul tău este de mărimea unui știulete de porumb (lungimea: 25-28 cm; greutatea: 589-680 g)

Micu**țul energic.** Plănuiești un somn liniștit? Bebelușul tău s-ar putea să aibă alte planuri. Bebelușii sunt mai activi între săptămânile 24 și 28. După această perioadă, nu va fi suficient spațiu pentru întoarcerile și plonjoanele pe care și le-a perfecționat în ultimele săptămâni.

Piele transparentă. Pielea bebelușului este atât de subțire încât i se pot vedea vasele de sânge, oasele și organele. Pielea va continua să se îngroașe, pe măsură ce lunile trec, până când devine opacă, exact ca a ta.

 Micul spion. Ochii bebelușului tău vor fi dezvoltați complet până la sfârșitul acestei luni de sarcină. Deși irisul încă nu are pigment, culoarea va apărea în următoarele luni. Dar culoarea ochilor se va stabiliza la ceva timp după naștere.

Să luăm măsuri. Micuțul tău gimnast cântărește până la 600 de g săptămâna aceasta și măsoară între 25 și 28 de cm.

Sarcina ta în săptămâna 24

Alertă de travaliu înainte de termen. De acum încolo, trebuie să fii cu ochii în patru la semnele unui travaliu prematur. Cele mai comune simptome sunt crampele ca de menstruație, modificări ale secrețiilor vaginale, o durere surdă în partea inferioară a spatelui, contracții uterine, presiune resimțită în pelvis (de parcă bebelușul împinge în el), lichid care curge sau tâșnește din vagin. Fii atentă la corpul tău și dacă simptomele persistă, sună-ți doctorul imediat. Dacă simți lichid care îți tâșnește din vagin, sună-ți de urgență doctorul.

Știai că? Fața bebelușului tău este formată aproape în întregime, iar dacă te uiți pe poza de la ecografie cu atenție, s-ar putea să-ți dai seama cu cine seamănă! Chiar dacă ploapele sunt încă închise, pe la sfârșitul săptămânii, ochii bebelușului vor fi dezvoltați complet, inclusiv retina.

Un sfat rapid pentru mami. Dacă te simți obosită, slăbită, dacă ai respirația întretăiată sau stări de leșin, ai putea să fii anemică. Ai grijă să incluzi în dieta ta mâncăruri bogate în fier, precum ficăței sau altă carne roșie, linte roșie, galbenă sau maro și frunze verzi, precum spanacul, varza sau varza kale. Vitaminele pe care le iei în perioada prenatală ar trebui de asemenea să includă fierul.

Consimțământ Cookie-uri