Însărcinată în 35 de săptămâni: la ce să te aștepți

Bebelușul în săptămâna 35

Bebelușul tău are dimensiunea unui pepene galben (lungime: 42-47 cm; greutate: 2.5 kg).

Rezerve de fier. Micuțul își face rezerve de fier, absorbindu-l de la tine din corp, așa că e bine să consumi alimente bogate în fier în acest ultim trimestru. Absorbția consistentă are loc în ultimele luni de dinaintea nașterii.

Cu fundul în sus. Poziția cu capul în jos, numită și vertex, este poziția ideală pentru naștere. Dacă fundulețul bebelușului apare primul, acest fenomen poartă numele de ”prezentație francă”. În mod surprinzător, deși stă deja înghesuit în uter, micuțul acrobat se mai poate întoarce de câteva ori înainte de a se naște.

Să luăm măsuri. Până la finalul acestei săptămâni, bebelușul tău poate ajunge să cântărească 2,5 kg și să măsoare între 42 și 47 cm.

Sarcina ta la 35 de săptămâni

Ce tebuie să știi despre cezariană. Nașterea prin cezariană este cea prin care bebelușul este adus pe lume în urma unei incizii chirurgicale realizate în uterul și abdomenul mămicii. Discută cu medicul tău despre condițiile care conduc spre cezariană și dacă este cazul să considerați această variantă.

ABC-ul SGB-ului. Undeva între săptămâna 35 și 37, medicul tău e posibil să îți recomande testul pentru SG (streptococul de grupa B). Deși este inofensiv pentru tine, acest streptococ poate declanșa o infecție în corpul bebelușului tău în timpul nașterii. Testul e simplu: fie printr-o probă recoltată din vaginul sau rectul tău, fie printr-o mostră de urină.

Dacă rezultatul iese pozitiv, e posibil să primești un tratament cu antibiotic intravenos în timpul travaliului și al nașterii.

=============================

Știai că?  Bebelușul tău se pregătește pentru prima sa manichiură de după naștere!  Unghiuțele lui micuțe au ajuns probabil deja la marginea degețelelor, iar unghiuțele de la picioare sunt și ele vizibile.

Consimțământ Cookie-uri