Însărcinată în 34 de săptămâni: la ce să te aștepți

Bebelușul în săptămâna 34

Bebelușul tău are dimensiunile unui pepenaș (lungime: 40-44.5 cm; greutate: 2-2,3 kg).

Marea coborâre. Dacă ai un băiețel în burtică, testiculele lui vor coborî în scrot în această săptămână. Dacă scrotul lui va părea mare la naștere, să nu îți faci probleme: umflătura este cauzată de excesul de lichid și se va remedia cam într-o săptămână.

Lipsă de spațiu. Bebelușul tău se mișcă mai puțin, în mare parte pentru că nu prea mai are loc. La o greutate care depășește deja 2 kg și la peste 40 cm lungime, micuțul e deja lipit de peretele uterului. Și probabil că deja te pricepi să îți dai seama care parte a corpului său se simte (piciorușul? cotul? mânuța?)

Bebe Ochi-Albaștri. Acum, ochișorii micuțului tău sunt albaștri. Procesul de pigmentare a irisului nu e complet până când ochii nu îi sunt expuși la lumină timp de câteva săptămâni, după naștere.

Sarcina ta la 34 de săptămâni

Când începe show-ul? Cu doar câteva săptămâni rămase până la naștere, e bine să începi să te faimiliarizezi cu simptomele travaliului. Cele mai întâlnite sunt:

  • Contracții regulate care au loc la intervale din ce în ce mai scurte,

  • Durere la baza spatelui, însoțite de dureri care seamănă cu crampele menstruale

  • ”Ți se rupe apa” (ruptura sacului amniotic), sau

  • scurgere vaginală cu urme de sânge (indicând faptul că a început dilatația cervixului)

Poți simți deja unele dintre simptomele travaliului cu câteva zile sau săptămâni înainte de a naște. Dacă te confrunți cu oricare dintre ele, consultă-ți imediat medicul.

Planurile pentu naștere. Ai discutat, probabil, deja cu medicul tău despre unde și cum îți dorești să naști, te-ai gândit pe cine ai vrea să ai alături dintre membrii familiei și prieteni. Acum e un moment bun să mai treci o dată prin opțiunile și hotărârile tale, să îi aduci aminte doctorului despre ele și să te asiguri că sunteți de aceeași părere în toate privințele.

============================

Știai că?  Creșterea în greutate a bebelușului tău va încetini în ultimele săptămâni de sarcină. Dacă un bebe ar continua să crească în greutate cu aceeși viteză, micuțul tău ar ajunge la 9 kg la prima aniversare!

Consimțământ Cookie-uri