Ajută-l pe micuțul tău să meargă în siguranță pe scări și nu numai

Acum că puiuțul tău a început să meargă, lumea devine un spațiu de joacă plin de noi provocări. Instinctul s-ar putea să-ți zică să-l ții departe de orice obstacole care ar putea să prezinte un risc de accidentare, dar poți la fel de bine să îl înveți să navigheze printre ele.

Odată ce începe să fie stăpân pe noile abilități, va fi cu atât mai pregătit să pășească în lume cu încredere.

Păstrează porțile pentru bebeluș

Probabil că ai deja porți de protecție la baza și la capătul scărilor – ceea ce este foarte bine. Academia Americană de Pediatrie recomandă folosirea blocurilor de spumă sau a bucăților de carton îmbrăcate în material.

Odată ce micuțul capătă încredere în abilitățile lui motorii, învață-l cum să se țină de balustradă pe scară (mochetată). Arată-i cum să se lase în șezut dacă nu este încă pregătit să coboare la fel de ușor cum urcă. Lasă-l să urce și să coboare primele trepte până se obișnuiește.

Scara întreagă

Odată ce stăpânește primele trei trepte, este pregătit să înceapă să exerseze pe toată scara – sub supravegherea ta atentă, bineînțeles.

Lasă-l să urce dintr-un capăt în altul și încurajează-l continuu să se țină bine de balustradă. Exersați și cu coborâtul. Stai aproape și întotdeauna cu o treaptă mai jos pentru a-i bloca căzătura.

Dacă micuțul tău se descurcă bine cu primele trepte și chiar cu toată lungimea scării, mai păstrează totuși porțile de protecție o vreme, astfel încât să exerseze numai cu tine în preajmă.

Alte obstacole

Dacă aveai impresia că scările sunt cea mai mare provocare, așteaptă până când micuțul o sa iasă afară! Mediul înconjurător este plin de obstacole pentru pietonii de orice vârstă.

Pentru a le putea stăpâni pe acestea, impune o singură regulă simplă, care nu poate fi negociată: ținutul de mână. Scările rulante, lifturile și benzile rulante sunt experiențe cu totul noi pentru micuțul tău. Și cum de cele mai multe ori vor fi mulți alți oameni în jur, nu vă veți putea desfășura într-un ritm relaxat care să îți permită să îl înveți și să îi explici lucruri micuțului pe parcursul experienței.

Ține-l bine de mânuță în timp ce vă faceți loc prin mulțime. Indiferent cât de sigur pe sine pare să fie, ținutul de mână este esențial. Încurajează-ți puiul să se țină de balustrada scărilor sau a benzii rulante. Stabilește o regulă prin care aceste obstacole „nu sunt de joacă”.

Copilașii sunt nerăbdători să își exploreze proaspăt descoperita mobilitate, și cu puțin ajutor din partea ta, micuțul va putea să navigheze în siguranță chiar și prin cele mai dificile teritorii.

Consimțământ Cookie-uri