5 principii de bază pentru un somn mai bun

Cu siguranță știi câte beneficii poate avea un somn odihnitor și neîntrerupt. Este la fel pentru micuțul tău, mai ales când somnul joacă un rol atât de important în dezvoltarea sa. Pentru a vă bucura din plin de odihnă și recompensele sale, specialistul nostru de încredere, dr. Ilinca Tranulis, îți spune 5 moduri în care îl poți ajuta pe bebelușul tău să aibă un somn mai bun.

  1. Lumina naturală din prima parte a zilei contribuie la setarea unui ritm somn – veghe. Așadar, scoate-l la plimbare în fiecare dimineață.

  2. Un bebeluș prea obosit, prea agitat, ținut într-un mediu zgomotos, cel mai probabil va adormi mai greu și va dormi mai prost. Este de preferat să eviți suprastimularea lui, mai ales înainte de somn.

  3. Urmărește semnalele de somn ale bebelușului tău și încearcă să-l culci atunci când are nevoie și să-l ajuți să doarmă suficient. Pentru ghidaj, poți folosi intervalele optime de somn pentru fiecare vârstă, de pe site-urile de specialitate.

  4. Încearcă să setezi o rutină de somn, repetând aceleași gesturi la fiecare adormire.

  5. În primele luni, chiar an, are nevoie să te simtă aproape, chiar și la somn. Este perfect normal să îl ajuți să adoarmă și să readoarmă, ori de câte ori are nevoie. Această lecție o va învăța la un moment dat, în ritmul lui, iar nopțile vă vor fi mai liniștite.

Consimțământ Cookie-uri