Alăptarea – 5 principii importante

Cum știi dacă alăptarea decurge cum trebuie? Și ce te poate ajuta în acest sens? Specialistul nostru de încredere, dr. Ilinca Tranulis, a pregătit o serie de 5 principii importante pentru o alăptare corectă.

  1. Pune bebelușul la sân cât mai repede după naștere. Ideal, în prima oră de viață. Asta va asigura o alăptare îndelungată.

  2. Alăptarea se face la cerere. Pune copilul la sân fie că îi este foame, sete, somn, cald sau frig, fie că îl doare burtica, se plictisește, sau pur și simplu pentru a se simți în siguranță în brațele mamei.

  3. Cu cât bebelușul, prin supt, sau mama, cu o pompă, scoate mai mult lapte din sân, cu atât producția de lapte va fi mai mare. Dacă mama lasă laptele să se adune în sân, producția va scădea.

  4. Laptele matern este alimentul de bază al bebelușului până în jurul vârstei de un an, chiar după începerea diversificării. El are și mai târziu rol nutritiv, imunologic și în dezvoltarea psiho-emoțională echilibrată a copilului.

  5. Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea până la doi ani și peste. Alăptarea poate continua atât timp cât mama și copilul și-o doresc. Nu există niciun moment când alăptarea devine inutilă sau dăunătoare.

Consimțământ Cookie-uri