Cum adormi un bebe în 3 pași simpli

Bebelușii adoră rutina! Mai ales când vine vorba despre somn. Și vorba despre somn vine foarte des atunci când ai un micuț! De aceea, dr. Ilinca Tranulis, specialist de încredere Pampers, ți-a pregătit câteva sfaturi simple care să te ajute să creezi o rutină potrivită pentru micul tău somnoros.

  1. Bebelușii nu știu să adoarmă singuri. Și, de cele mai multe ori, cu cât sunt mai obosiți, cu atât adorm mai greu și dorm mai prost. De aceea, e necesar să îi ajuți puțin. Urmărește semnalele pe care ți le dă și încearcă să-i respecți intervalele optime de somn și veghe. Dar nu te mira dacă ele se schimbă frecvent.

  2. Creează o rutină de somn, repetând aceleași gesturi de fiecare dată când adoarme. Legănat, alăptat, o jucărie de pluș în brațe, un mângâiat, un cântecel, sau orice funcționează pentru voi.

  3. Oferă-i ajutor să adoarmă, sau să readoarmă, atât timp cât are nevoie. Va reuși și singur, atunci când va fi pregătit, dar este o lecție pe care fiecare o învață în ritmul lui, la fel cum este vorbitul, sau mersul.

Consimțământ Cookie-uri