Alăptarea – 3 probleme frecvente

Alăptarea este una dintre primele experiențe pe care le împărtășești cu micuțul tău. Însă poate veni și cu provocări. Mai ales la început. Specialistul nostru de încredere, Dr. Ilinca Tranulis, îți oferă o perspectivă asupra celor mai întâlnite probleme când vine vorba despre alăptare.

  1. Adesea, mamele se plâng de cantitate insuficientă de lapte. Pune bebelușul cât mai des la sân și asigură-te că acesta suge eficient, sau folosește frecvent o pompă. Dacă nu te descurci, cere ajutorul unui consultant în lactație.

  2. Dacă mama simte o zonă tare, dureroasă, în sân, cel mai probabil este vorba despre un canal de lapte blocat. Pune căldură pe sânul afectat, masează-l blând, și oferă-i bebelușului să sugă din poziții cât mai diferite. Dacă nu trece, solicită ajutorul unui consultant în lactație. Dacă apare febra, este o mastită. Mergi la un consultant în lactație, care este și medic, sau la ginecolog, pentru că, cel mai probabil, ți se va prescrie un antibiotic compatibil cu alăptarea. Continuă să alăptezi!

  3. Alăptarea nu ar trebui să doară. Dacă, totuși, apar dureri la supt, cel mai probabil bebelușul nu deschide suficient gura, sau este vorba de o infecție a sânului sau, poate, de un fren lingual. Nu te chinui, cere ajutorul unui consultant în lactație.

Consimțământ Cookie-uri