Cum să faci propria ta plastilină

Dezordinea este bună! Nimic nu le place copilașilor mai mult decât să se murdărească pe mânuțe. Stropitul din bălți, jucatul în noroi și creatul de dezordine în jucării garantat generează chicoteli. Acceptă acest simț al distracției, implicându-ți copilașul în activități de gătit, grădinărit și pictat folosind amprenta mânuțelor. Și de ce să nu faci propria ta plastilină?

MURDĂREȘTE-TE PE MÂINI Copilașii adoră experiențele noi, și pentru majoritatea lor, nimic nu este mai distractiv decât să se murdărească jucându-se cu apă, noroi sau orice altceva le cade în mânuțe! Profită la maxim de această etapă lipsită de griji, plină de curiozitate, încurajând joaca în dezordine, care îl învață pe micuț despre proprietăți și texturi diferite și despre mirosul substanțelor sigure, din viața de zi cu zi. Și de ce să nu aloci câteva minute să faci propria ta plastilină. Urmează această rețetă simplă, și lasă-l pe copilaș să te ajute să iei făina cu lingura și să pui apă:

  • 150g făină albă

  • 300ml apă caldă cu câteva picături de colorant alimentar

  • 75g sare

  • 1 lingură de ulei vegetal

  • 2 linguri de tartar

Pune toate ingredientele într-o cratiță mare. Pune-o la foc mediu, amestecând constant până când amestecul se îngroașă și se formează o minge de aluat. Răzuiește aluatul, lasă-l la răcit puțin, și frământă-l până când ingredientele se distribuie omogen, și rămâi cu o minge de aluat netedă. Adaugă apă dacă aluatul este prea tare, sau pudrează făină dacă este prea lipicios. După ce s-a răcit, pune plastilina într-un recipient care se închide ermetic sau într-o pungă alimentară cu fermoar, într-un loc uscat și răcoros.

Nu uita că la această vârstă fragedă, copilașul tău ar putea fi tentat să bage bucăți de aluat în guriță. Așa că nu îl lăsa niciodată singur cu plastilina. Învață-l pe micuț că plastilina nu e de mâncat, și încurajează-l să își înfigă degețelele în plastilină, să modeleze, să o bată, să o taie și să decoreze această nouă jucărie fascinantă.

Consimțământ Cookie-uri