Cum să pui la cale o excursie cu cel mic

Nu este niciodată prea devreme să îl scoți pe cel mic la o plimbare în natură! La început, ritualul poate să fie la fel de simplu ca o plimbare cu căruciorul prin cartier, dar ar putea evolua în excursii ghidate, exploratorul fiind chiar micuţul tău!

Dincolo de faptul că o plimbare în aer liber este o ocazie să faci puțină mișcare, soarele vă poate ajuta pe tine și pe cel mic să vă luați porția de Vitamina D. (Asigură-te ca puiuţul tău este îmbrăcat corespunzător – mânecă lungă, pantaloni lungi și o pălărie cu boruri – pentru a evita expunerea îndelungată la soare și afectarea pielii, mai ales dacă ieșiți la orele de prânz.)

Multe parcuri au trasee speciale pentru plimbări în natură. Dar dacă nu poți să ajungi la un astfel de traseu, poți să transformi o plimbare prin cartier în propria voastră excursie în natură. Atâta timp cât ieșiți din casă, vă plimbați și explorați împrejurimile, faci atât celor mici, cât și ție, un bine.

Iată câteva trucuri pentru planificarea unei plimbări în natură care să le permită celor mici să exploreze.

Transformă plimbarea într-o aventură

Pentru a profita din plin de după amiezile în aer liber, fă-ți temele din timp. Caută drumuri pe care poți să mergi cu căruciorul, care oferă o experiență educativă sau puțină mișcare dacă simți nevoia! Unele parcuri locuri special amenajate pentru cei mici care oferă oportunitatea unor activităţi educative.

Încearcă să eviți ieșirile la temperaturi foarte mari sau foarte scăzute – deoarece acum nu mai răspunzi numai de tine.

Noțiuni primare de siguranță

Chit că soarele arde puternic sau este ascuns în nori, asigură-te că tu și micuțul tău staţi la umbră sau sunteți dați cu cremă de protecție (când pielea lui este pregătită pentru aceasta). Ia crema cu tine pentru a reîmprospăta stratul pe timpul zilei.

Nu subestima importanța încălțărilor potrivite. Dacă micuțul tău a început să meargă, asigură-te că are încălțăminte sport și ferește-te de sandale sau alte încălțări care l-ar putea face să se împiedice. Nu trebuie neapărat să cumperi încălţăminte specială de alergat, dar trebuie să te asiguri că cei pe care îi ai sunt destul de rezistenți pentru drum și destul de confortabili pentru a nu face răni.

Ia cu tine un rucsac cu destule lichide și câteva gustări sănătoase, pentru că excursia poate să necesite destul de multă mișcare și să fie pe alocuri obositoare. Nu vrei ca vreunuia dintre voi să îi fie sete sau foame când sunteți departe de mașină.

De asemenea, asigură-te că ești aproape de civilizație - nu pornești într-o excursie prin pustietate cu un nou-născut în spate!

Ca întotdeauna, ia cu tine trusa de prim ajutor pentru orice fel de urgențe.

Consimțământ Cookie-uri