Excursii de zi stimulante și ușoare pentru micuțul tău

Dacă ai un copilaș, știi cât de important este să petreceţi timp afară. La vârsta asta, cei mici au nevoie să exploreze și să afle mai multe despre lumea lor, iar excursiile de zi sunt metoda perfectă pentru a face acest lucru.

Ce să împachetezi

Înainte să te îndrepți spre ușă, amintește-ți mereu să împachetezi provizii, așa încât să fii pregătită de orice ar avea nevoie cel mic în timpul zilei. Asigură-te că pui în bagaj păturici, un schimb de haine, apă și gustări. Și nu uita de câteva scutece în plus (sau scutece în formă de chiloțel, sau chiloței, dacă cel mic foloseşte olița).

Vizitele la grădinile zoologice, acvarii și muzee pentru copilași sunt activități minunate pentru cei mici. Ieșirile nu trebuie să fie mari și extravagante – doar distractive! Citește aceste opțiuni ușoare și antrenante pentru excursii de o zi minunate.

1. Faceți un picnic în parc

Cărui copilaș nu îi place o excursie până în parc? Împachetează un coșuleț cu gustări, o pălărie și loțiune cu protecție solară, și multe jucării pentru afară (cum ar fi mingiuțe, lopățele și găletușe).

Primești puncte bonus dacă poți pune de un picnic în apropierea unui loc de joacă, dar este potrivit orice teren mare sau zonă de agrement.

2. Vizitați grădina zoologică

Mersul la grădina zoologică este o excursie pe care tu cu micuțul tău nu trebuie să o ratați. Implică-l pe cel mic spunându-i numele diferitelor animale și chiar mimând sunetele pe care le fac – va adora asta!

3. Explorați transportul public

Activitățile pentru copilaș care implică a lua autobuzul, trenul sau bărcuța sigur sunt distractive. Dacă ai acces la transportul public local, urcă și călătorește câteva stații.

Lasă-ți micuțul să stea la fereastră – va fi fascinat de priveliștile care se derulează rapid. Dacă începe să se plictisească, puteți oricând să coborâți și să explorați o nouă parte a orașului sau chiar să intrați pur și simplu într-un restaurant pentru un prânz sau un răsfăț.

4. Vedeți acvariului

Nu ai cum să dai greș cu o mulțime de pești în acvarii mari. Pe cel mic îl vor fascina toate culorile și tipurile diferite de pești pe care îi va vedea înotând pe lângă el. O vizită la acvariu va fi distractivă pentru amândoi, îi va stimula simțurile și va face apel la curiozitatea sa în formare.

Dacă nu ești sigură unde să ieșiți sau ce să faceți, contactează primăria pentru a întreba despre activități pentru copilași în acea zonă. Personalul ar trebui să te poată direcționa către muzee locale sau alte evenimente speciale, create pentru familii și copilași.

Tot nu ai idei? Lasă-ți micuțul să decidă excursia de azi! S-ar putea să spună că vrea o plimbare la locul de joacă sau să se îndrepte către magazinul de înghețată pentru un desert. Copilașii au un control redus al vieții lor de zi cu zi, așa că ar putea fi distractiv să-i cedezi frâiele (cu măsură, desigur!) și să-l lași pe micuțul tău să decidă ce veți face amândoi.

Consimțământ Cookie-uri