Cumpărarea pantofiorilor potriviți pentru micul plimbăreț

Micuțul tău a început să meargă și trebuie să te asiguri că piciorușele lui sunt protejate. Încălțările pentru copilași sunt irezistibil de drăguțe, dar forma și funcționalitatea sunt chiar mai importante.

Acum că a început să meargă, micuțul va avea nevoie de încălțări robuste, mai ales pentru ieșirile în aer liber. Multe mămici îl lasă pe micuț să facă acei primi pași fără încălțări, dar odată ce a pornit la drum, pantofii sunt o componentă importantă a siguranței, suportului și protecției în mișcare.

„Mersul în tălpile goale îi ajută pe copii să își folosească degetele de la picioare pentru a se stabiliza în timp ce se obișnuiesc cu echilibrul pe călcâie”, potrivit Academiei Americane de Pediatrie. „Acest lucru contribuie la dezvoltarea mușchilor. Cu toată că cel mic poate să exerseze desculț prin casă, este important să poarte încălțări atunci când iese afară, din motive de igienă și siguranță.” Experții sunt de acord că încălțările sunt binevenite după acei primi pași.

Cumpărarea încălțărilor potrivite nu trebuie să fie un motiv de stres, poate fi lejeră ca o plimbare în parc! Răspunsul la aceste patru întrebări te vor ajuta să te plimbi încrezătoare alături de micuțul tău.

• Ce materiale ar trebui să caut? • Cum ar trebui să îi vină? • Sandale sau adidași? • Cât de des ar trebui să îi înlocuiesc?

„Încălțările cu talpa moale pot provoca alunecări sau căzături”, spune Joanne Cox, directorul asociat al secției de pediatrie generală de la Spitalul Pediatric din Boston. „O talpă de piele sau de cauciuc vor oferi tracțiunea potrivită.”

În realitate, nu există o diferență prea mare între ceea ce înseamnă un pantof confortabil pentru tine și unul confortabil pentru copilașul tău. Lasă-l pe micuț să se plimbe prin magazin o vreme – aceasta este o parte importantă – și fii atentă la orice semne de disconfort. Cere-i micuțului să fie sincer: S-ar putea să îi placă cum arată noii pantofiori și să ezite să îți spună dacă îl bat.

Pentru că micuțul va sta în picioare cât mai mult posibil, asigură-te că încălțările sunt destul de flexibile pentru a-i permite să încerce o gamă variată de mișcări, dar destul de solide cât să nu-i pice din picioare.

Acestea fiind zise, încălțările simple, închise la degete, care respectă criteriile de mai sus sunt cea mai bună alegere. Micuțul tău nu se va încurca în șireturi și va avea piciorușele protejate.

În ceea ce privește mărimile, dat fiind că cel mic este încă în creștere, probabil va trebui să îi cumperi pantofi noi la fiecare două-patru luni – așa că încălțările nu sunt tocmai o „investiție de viitor”!

Ține minte, orice marcă, stil și pantof este diferit, așa că asigură-te că de fiecare dată când cumperi încălțări noi, cel mic le probează și se plimbă puțin cu ele. Mămicile noilor plimbăreți au un drum minunat în fața lor.

Consimțământ Cookie-uri