De ce micuțul tău vorbește singur

Vorbește singur? Ca să îți dai seama cum înțelege lumea cel mic, trage cu urechea când se joacă și atunci când vorbește singur în pătuț. La această vârstă este normal să recreeze evenimente sau discuții pe care le-au auzit, folosind jucării drept recuzită sau doar să își verbalizeze gândurile înainte de culcare.

VORBIREA Micuțul tău vorbește singur în pătuț? Monologul acela ar putea să-l ajute să înțeleagă ce a trăit pe parcursul zilei. Aceasta este teoria psihologului Katherine Nelson, de la City University of New York și a colegilor ei. Aceștia au descoperit indicii cum că micuții care fac asta de fapt recrează lumea prin reiterarea și recreerea anumitor momente cheie, cum ar fi momentul când au fost lăsați cu dădaca sau la creșă. Aceste monoloage dau sens experiențelor și îi dezvoltă simțul de sine.

E BINE DE ŞTIUT Limbajul a devenit un instrument important în a-l ajuta pe cel mic să înțeleagă viața. Copiii cu dezvoltare a limbajului mai întârziată tind să aibă mai multe probleme comportamentale deoarece sunt mai predispuși la frustrări. Dacă cel mic nu vorbește în propoziții, ar trebui să îl programezi să fie evaluat de un profesionist cât mai curând posibil.

Consimțământ Cookie-uri