Dezvoltarea bebelușului: între 15 și 18 luni

Bebelușul tău a început să meargă, iar personalitatea lui a început să se vadă. Adoră să te imite, să se joace de-a v-ați ascunselea și să primească aprobarea ta. Află mai multe despre ce vei întâlni în aceste luni magice.

Între vârstele de 15 și 18 luni, micuțul tău va face progrese uimitoare pe măsură ce asimilează imaginile și sunetele din jurul său. Un fin observator, va studia totul cu atenție, îi va imita pe cei din jur și, într-un final, va înțelege că nu va fi separat de tine pentru totdeauna. Curiozitatea puternică față de lumea înconjurătoare combinată cu abilitățile fizice în plină dezvoltare pot fi periculoase; deci asigură-te că ai casa pregătită.

La această vârstă, comportamentul micuțului va alterna între independență și atașament. Egocentrismul său extrem nu-i permite să accepte că nu este în centrul atenției. Împărțirea este un concept străin și este normal ca micuțul tău să fie posesiv cu jucăriile. Dar ține cont de faptul că el învață încontinuu. Iată ce poți face ca să încurajezi o dezvoltare sănătoasă:

Fii atentă la propriul comportament Imitarea este parte integrantă a învățării și dezvoltării. La această vârstă, micuțul tău este un maestru al imitațiilor, învățând prin copierea a ceea ce faci tu. Ai grijă la ce spui și faci, deoarece este predispus la a face aceleași lucruri. Acum este momentul potrivit să te gândești la ce nu ai vrea să audă!

Petreceți perioade scurte despărțiți Unii bebeluși încă resimt anxietatea de separare la această vârstă, dar din ce în ce mai puțin. Cu timpul, separarea de părinți l-ar putea ajuta să devină mai independent. Informează-l de fiecare dată când pleci – nu te furișa niciodată – și spune-i că te vei întoarce. Gândul că te vei întoarce îl va liniști.

Vrei să afli mai multe despre creșterea micuțului tău năzdrăvan și să te bucuri de promoțiile create special pentru tine? Intră în Pampers.ro Club și fii întotdeauna la curent cu noutățile

cta-signup-orange
Consimțământ Cookie-uri