Drumul puiuţului tău de la bebeluș la copilaș

Primul pas al bebelușului este un moment pe care nu trebuie să-l ratezi. Atunci când mersul de-a bușilea se transformă în primii pași, bebelușul tău este pe cale să devină copilaș.

Cu toată că fiecare copil își dezvoltă abilitățile motorii în propriul ritm, majoritatea bebelușilor încep să meargă de-a bușilea pe la 8 luni și învață să facă primii pași între 9 și 17 luni.

Fii conștientă de faptul că unii bebeluși sar complet peste etapa mersului de-a bușilea. În aceste cazuri, micuțul tău probabil se va târșâi pe burtă sau în fund, ajutându-se de mâini și piciorușe pentru a se deplasa.

Această mișcare este absolut normală – micuțul își întărește mușchii pe care îi va folosi în curând pentru a merge. Mersul de-a bușilea sau târșâitul vor fi urmate îndeaproape de capacitatea de a se ridica în picioare, rezemat de diferite obiecte. Pe măsură ce micuțul își dezvoltă această abilitate, este important să îi arăți cum să își îndoaie genunchii pentru a face tranziția de la stat în picioare la șezut (și invers).

Odată ce a stăpânit statul în picioare, următoarea mișcare este pășirea. Pe măsură ce micuțul începe să se simtă mai sigur pe picioarele lui, s-ar putea să înceapă să facă câte un pas pe ici pe colo. Îndeamnă-l să te țină de mână pentru susținere, sau să se țină de mobilă pentru a-și stabiliza pașii.

Atunci când se simte confortabil cu acești pași mici (la propriu), va deveni mai sigur pe el, și înainte să-ți dai seama, micuțul tău, care mai ieri mergea de-a bușilea, va începe să meargă.

Consimțământ Cookie-uri