Sfaturi pentru alegerea jucăriilor pentru dezvoltarea în copilăria timpurie

O mulțime de jocuri și activități pentru bebeluși pot ajuta la încurajarea creșterii și dezvoltării. În afară de a-i citi micuțului tău pentru a-i amplifica dezvoltarea cognitivă, încearcă aceste sugestii pentru a te concentra pe abilități senzoriale diferite și a încuraja joaca activă și în siguranță:

Văzul

Caută jucărele pentru copii care sunt stimulante din puncte de vedere vizual și atrăgătoare pentru cel mic. Încearcă să te uiți după obiecte în culori vii și desene simple, cu care este ușor să te joci.

Micuților le place să se privească în acest timp, așa că imagini cu fețe și oglinzi care nu se pot sparge constituie de asemenea jucării minunate pentru bebeluși.

Auzul

Auzul micuțului tău se dezvoltă în acest timp, așa că jucăriile simple, care fac zgomot, s-ar putea să i se pară atrăgătoare. Cărțile cu pagini cutate, sau jucăriile pe care le poate zornăi sunt alegeri bune!

Atingerea

Micuțul tău explorează lumea prin atingere, așa că de ce să nu îi prezinți texturi noi și palpitante? Poți găsi jucării, cărți și chiar simple obiecte de prin casă care oferă diverse senzații tactile, de la lin și catifelat, la îmblănit și aspru.

Ține minte și aceste sfaturi suplimentare atunci când alegi jucăriile micuțului:

Alege jucării active

Micuțul tău nu are neapărat nevoie de lucruri care să-l testeze intelectual! Încearcă să găsești obiecte către care cel mic se poate întinde pentru a le ține, suge și a face zgomote cu ele.

Pune siguranța pe primul loc

Când vine vorba de micuțul tău, nu poți fi niciodată prea atentă. În această etapă, este foarte probabil ca cel mic să testeze totul cu gurița, așa că jucăriile pentru el ar trebui să nu fie îndeajuns de mici pentru a putea fi înghițite sau să aibă piese mai mici ce ar putea cădea.

Verifică de două ori dacă jucăriile celui mic nu au margini ascuțite și dacă nu se pot rupe sau crăpa cu ușurință. De asemenea, alege obiecte pentru joacă ce sunt pictate cu vopsea care nu este toxică, fără plumb, și care pot fi curățate cu ușurință.

Urmărește-i dezvoltarea

Pe măsură ce micuțul tău crește, jocurile și jucăriile care îi trezesc interesul și îi încurajează dezvoltarea se vor schimba. Lasă-l să te ghideze pe măsură ce se îndreaptă către minunata lume nouă a jocurilor și jucăriilor pentru copilași.

Consimțământ Cookie-uri