Cum faci față plânsului neîntrerupt

Toți bebelușii plâng. Atunci când micuțul tău plânge s-ar putea să ai impresia că faci ceva greșit sau că ai putea să faci ceva să îl potolești – dar de cele mai multe ori nu este cazul!

Bebelușii încă nu au sistemul nervos complet dezvoltat, așa că nu știu cum să se liniștească altfel. Micuții mai sensibili au tendința de a plânge mai mult atunci când sunt într-un mediu stimulant și intens, dar toți bebelușii, fără excepție, trec prin stări de agitație.

Bebelușilor neliniștiți, mai ales în perioada în care au colici, le place să fie legănați, bătuți pe spate sau plimbați. Așa că nu te sfii și încearcă una sau toate aceste tehnici atunci când ai de-a face cu un micuț care plânge. Însă nu te speria dacă nu funcționează nimic din prima – nu este vina ta! Dat fiind că un bebeluș care are colici este foarte greu de liniștit, plânsul continuu îi poate face pe părinți să se simtă îngrijorați și nelalocul lor.

Dacă începi să te frustrezi, să te enervezi sau simți că pierzi controlul, aşează-l pe cel mic în pătuţ, ia o scurtă pauză și recapătă-ți cumpătul. Ține minte – dacă nu e nimic în neregulă, nu e nicio problemă: Bebelușul tău este doar agitat!

Consimțământ Cookie-uri