Poate un micuț să doarmă toată noaptea într-un scaun pentru bebeluși?

S-ar putea să fie tentant să-ți lași micuțul într-un scaun pentru bebeluși, dacă acest lucru îl calmează. Uneori este greu să îl faci să se calmeze în pătuțul său, așa că înlocuirea pare aproape firească. Totuși, problema este dacă e sigur să-ți lași micuțul să doarmă întreaga noapte într-un scaun pentru bebeluși.

Scaunele pentru bebeluși pot fi un loc minunat și sigur pentru a-ți liniști și calma micuțul, însă dacă acesta adoarme aici, cel mai bine este să-l muți pe o suprafață fermă de dormit – preferabil în pătuțul său – cât de repede posibil.

Pentru început, micuții ar trebui să fie culcați mereu pe suprafețe ferme și tari. Astfel, scaunele de mașină și alte astfel de scaune nu sunt recomandate. De asemenea, e sugerat ca micuții de această vârstă să fie culcați pe spate, în pătuțul sau căruciorul lor.

Un puiuț adormit într-un scaun pentru bebeluși nu va sta în întregime întins pe spate. De asemenea, ai acces mai ușor la cel mic în pătuț decât într-un scaun pentru bebeluși – nu există centuri sau curele prin care să bâjbâi dacă trebuie să-l ridici în miezul nopții.

Pentru a avea cele mai sigure aranjamente pentru micuțul tău adormit, asigură-te că ții obiecte moi, așternuturi largi sau alte obiecte departe de pătuțul său. Dacă poți, este cel mai bine să aștepți până când cel mic are vârsta de 12 luni, sau chiar mai mult, pentru a folosi astfel de obiecte în pătuțul său.

Consimțământ Cookie-uri