Motive și remedii pentru sforăitul micuțului tău

Acum că a sosit micuțul printre voi, se prea poate ca partenerul tău să nu mai fie singurul care sforăie noaptea!

După cum află pe pielea lor multe mămici, unii nou-născuți pot respira zgomotos pe timpul nopții, făcând sunete asemănătoare sforăitului. Stai liniștită, acest lucru se întâmplă destul de des și de cele mai multe ori nu este un motiv de îngrijorare. Citește mai departe pentru a afla care sunt câteva dintre cauzele acestor sforăituri și remediile care-l pot ajuta pe micuț să aibă un somn liniștit toată noaptea.

Este încă prea mic

Căile respiratorii ale micuțului tău sunt încă prea strâmte și pline cu salivă, așa încât respirația lui ar putea să sune înfundat, șuierător și de-a dreptul gălăgios.

Acest „sforăit” se va diminua treptat și se va estompa cu vârsta, pe măsură ce căile respiratorii se vor mai dezvolta și micuțul va învăța să își înghită mai bine saliva.

O răceală banală

O răceală ușoară – ca o infecție a căilor respiratorii – poate să îi întrerupă somnul micuțului și să îi afecteze respirația, făcându-l să pară că sforăie noaptea.

Remedii pentru sforăitul bebelușului

Chiar înainte de culcare, ia-l pe micuț cu tine în baie și dă drumul la apă fierbinte pentru a crea o saună la domiciliu. Aburul s-ar putea să elibereze căile respiratorii ale bebelușului. Ai putea și să adaugi o sursă de aer umed în cameră cu ajutorul unui umidificator cu aer cald.

De asemenea, vei observa că murdăria și alte particule din casă îi pot irita micuțului căile respiratorii, ceea ce în schimb poate exacerba sforăitul. Fă-ți un obicei din a aspira bine de câteva ori pe săptămână și a spăla regulat obiectele care tind să adune praf. Ține evidența acestor sesiuni de sforăit, poți chiar să le înregistrezi pentru a-ți da seama dacă sunetul se schimbă în vreun fel. Dacă sforăitul este zgomotos și survine regulat, sau dacă ți se pare că respirația micuțului este îngreunată, vorbește cu pediatrul lui, pentru că s-ar putea să fie ceva mai grav.

Dar stai liniștită, câteva susure și murmure pe timpul nopții în primele luni de viață ale micuțului nu prezintă de obicei o problemă.

Consimțământ Cookie-uri