Somn: Totul despre somnul de zi a bebeluşilor

Un pui de somn regulat este benefic pentru bebeluşi şi părinţi. Somnul de zi liniştitor este important nu numai pentru creşterea şi dezvoltarea bebeluşilor în general, ci acordă şi acel răgaz atât de necesar mămicilor şi tăticilor.

Ce trebuie să ştii pentru a încuraja un somn de zi sănătos? Citeşte mai departe!

1. Cât de mult dorm bebeluşii pe timpul zilei

În primele şase luni, bebeluşii nu au un program de somn previzibil, conform Academiei Americane de Pediatrie (AAP). Mulţi dintre ei pot dormi şi pot sta treji pentru perioade la fel de lungi.

2. Dezvoltă un ritual pentru somnul de zi

Creează o rutină de care tu şi bebeluşul tău să vă bucuraţi. Ar putea fi ceva simplu, precum schimbatul în pijămăluţe, fredonatul unui cântecel de leagăn şi un pupic pe obrăjor. În cazul copilaşilor, ar putea implica şi citirea unei cărticele cu poze.

Asigură-te că rutina e liniştitoare şi îl calmează. AAP recomandă să stingi lumina, să vorbeşti pe un ton scăzut, încet, şi să menţii temperatura la un nivel confortabil , ca pentru un adult îmbrăcat subţire.

De asemenea, străduieşte-te să eviţi zgomotele puternice, jocurile gălăgioase sau orice altceva care ar putea să îl stimuleze pe micuţ. Dacă nu puteţi preveni zgomotele, încearcă să le blochezi prin muzică de calmare sau un aparat de zgomot alb.

3. Cum să îl îmbraci pe micuţ

Îmbracă-l în pijămăluţe sigure şi confortabile. Evită fundele, elasticele, panglicile sau orice alt obiect care prezintă pericol de strangulare.

După ce închizi uşa, acordă-i timp micuţului să se liniştească şi să adoarmă. În unele zile s-ar putea să fie mai greu, însă dacă te ţii de o rutină calmantă şi consecventă, micuţul tău va adormi destul de repede!

Consimțământ Cookie-uri